Плакат польських фермерів із закликом до путіна: почали розслідування

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Плакат польських фермерів із закликом до путіна: почали розслідування
image
Назар Тарадюк / 21.02.2024 / 0 Коментарів

Польські фермери під час протесту розгорнули на тракторі плакат із закликом до путіна «розібратися з Україною та Брюсселем», а поруч майорів радянський прапор.

Поліція відкрила кримінальну справу. Про це польські правоохоронці повідомили у соцмережі X.

«Негайна реакція польської поліції на демонстрацію обурливих гасел під час протесту фермерів у Водзіславському повіті. Поліція і прокуратура проводять дії відповідно до статті 256.1 Кримінального кодексу», — йдеться в повідомленні.

У вказаній статті йдеться про пропаганду фашистського чи інших тоталітарних режимів, розпалювання ненависті на національному, етнічному, расовому чи релігійному ґрунті тощо. Санкція передбачає штраф, обмеження свободи або ув'язнення до 2 років.

Варто зауважити, близько обіду 20 лютого понад 100 тракторів перекрили дорогу поблизу села Ґожичкі, що неподалік кордону з Чехією. Фермери, як і раніше, вимагали перекрити польсько-український кордон і припинити експорт сільськогосподарської продукції з України, яка, на їхню думку, не відповідає стандартам Європейського Союзу.

Та, окрім уже звичних плакатів і вимог, був ще один — із закликом до путіна, щоб той «розібрався» із владою України та Європейського Союзу. На тракторі з цим плакатом майорів радянський прапор із серпом і молотом.

Коли журналіст видання Wyborcza звернув увагу організаторів на банер, вони здивувалися. Організатори відповіли, що учасники протесту несуть індивідуальну відповідальність за зміст плакатів.

Фермери, з якими поспілкувався журналіст на місці події, зазначили, що не мають нічого проти України та підтримують через напад росії. Однак польські фермери впевнені, що поставлені в набагато гіршу ситуацію, ніж українські.

Нагадаємо, 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.

За інформацією польського Міністерства інфраструктури, у блокувальників є шість вимог:

  • повернення дозволів для українських перевізників;
  • посилення вимог перевезень в рамках ЄКМТ (сертифікатів Європейської конференції міністрів транспорту);
  • заборона реєстрації в Польщі компаній з капіталом з-поза меж ЄС;
  • отримання доступу до української системи "Шлях";
  • окремі черги для машин з ЄС у системі "єЧерга";
  • виділення окремих черг для порожніх авто.

Відомо, що в Луцьку пікетували польське консульство. 20 листопада повідомили, що польські перевізники не пропускають в Україну гумдопомогу

Читайте також: Блокада «Ягодина»: держбюджет України несе мільярдні збитки

11 грудня на «Ягодині» завершилася блокада польськими перевізниками. 13 грудня повідомили, що польські перевізники знову можуть заблокувати пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ". Але їм не дозволили блокувати «Ягодин». Проте 15 грудня перевізники виграли суд. А 18 грудня до акції протесту польських перевізників мали долучитися фермери. І Поляки знову заблокували проїзд вантажівок через «Ягодин».

16 січня На «Ягодині» відновили рух вантажівок. 9 лютого 2024 року в Польщі заблокували залізницю «Грубешів — Володимир-Волинський», а також рух вантажівок через «Ягодин»

На «Ягодині» поляки висипали з вантажівок українське зерно. Тому посольство України в Польщі звернулося до поліції. У Польщі порушили справу через розсипане зерно. А потім Польща перепросила в України за висипане зерно.

Читайте також: Допомога для ЗСУ застрягає на кордоні через поляків, - волонтер

До речі, У Польщі протестувальники розвернули вантажівку з авто для ЗСУ.

18 лютого «Ягодин» повністю заблокували.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *