Російські олігархи почали в судах оскаржувати санкції

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Російські олігархи почали в судах оскаржувати санкції
image
Оля Коновалова / 05.06.2022 / 0 Коментарів

Пропутінські олігархи вдаються до нової тактики, щоб врятувати свої гроші – вони масово подають позови про оскарження санкцій до Генерального суду в Люксембурзі.

Як пише EU Observer, у суді вже є як мінімум 18 таких позовів (серед них – Абрамович, Фрідман, Мордашов, Шувалов, Тимченко, Усманов). Але цифра, напевно, вища – низка позивачів попросила суд не публікувати їхні імена до початку процесів.

Видання пише, що в ЄС є думка, нібито "особисто Путін проінструктував кожного з них щодо подання позовів – щоб стомити інститути ЄС".

Простіше кажучи, завалити нескінченними позовами суд, розгляд яких може тривати роками. При цьому позивачам дозволено використовувати заморожені кошти на оплату судових витрат.

Але є й приємні новини на старті – суд відкинув вимоги Пригожина, який прийшов туди зі своїм позовом. Він хотів довести, що не має жодного стосунку до так званої ПВК "Вагнера".

"Суд підтримав висновки ЄС про те, що приватна армія належить Пригожину, хоч він і намагався використати непрозору структуру офшорних компаній".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *