Розкрадання 93 млн «Укрзалізниці»: нардеп Дубневич втік за кордон

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Розкрадання 93 млн «Укрзалізниці»: нардеп Дубневич втік за кордон
image
Назар Тарадюк / 06.11.2023 / 0 Коментарів

За кордоном опинився нардеп від групи «За майбутнє» Ярослав Дубневич, обвинувачений в заволодінні 93 млн грн «Укрзалізниці».

Вищий антикорсуд оголосив його у міжнародний розшук. Про це пише Українська правда, посилаючись на Центр протидії корупції, коментар ВАКС, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру та джерела у Державній прикордонній службі

«Як повідомив прокурор, 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. Про це на запит українських органів відповіли в Європолі. При цьому невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає», – йдеться в повідомленні.

ЦПК зазначає, що ВАКС задовольнив відповідне клопотання прокурора та оголосив Дубневича в міжнародний розшук. Рішення надалі дасть змогу ініціювати зміну запобіжного заходу та стягнути 56 млн грн в дохід держави.

ВАКС підтвердив, що Дубневича 2 листопада оголосили у міжнародний розшук на клопотання прокурора. Минулого тижня ухвалили рішення про здійснення приводу на засідання 2 листопада, проте Дубневич на засідання не прибув.

Джерела УП підтвердили, що Державна прикордонна служба не фіксувала перетинання кордону Дубневичем.

САП не назвала прізвище депутата, однак повідомила, що оголосила у міжнародний розшук нардепа, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці».

«Суд зважив на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перебування указаної особи за кордоном та задовольнив клопотання. Питання щодо звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн та зміну обвинуваченому запобіжного заходу будуть вирішуватись у наступних судових засідання», – зазначили в САП.

Нагадаємо, оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17 жовтня детективи НАБУ оголосили його в розшук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *