Справу Кошельника скерували до суду

image
Назар Тарадюк / 17.01.2024 / 0 Коментарів

Депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника, якого затримали на хабарі 35 тис. дол. США, відправили на лаву підсудних.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Як встановило слідство, обвинувачений вимагав цю суму від особи, яка мала намір придбати земельну ділянку на території однієї з територіальних громад Волинської області для створення на ній підприємства з утилізації відходів. В обмін на «винагороду» депутат обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень необхідних для отримання земельної ділянки у власність.

Протягом квітня-травня 2023 року посадовець одержав у вигляді «завдатку» частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. доларів США.

Нагадаємо, 12 вересня ЗМІ повідомили, що депутата Волинської обласної ради від партії "За майбутнє", директора Володимирського спортивного ліцею Валентина Кошельника затримали на хабарі у 25 тисяч доларів. Частину коштів він нібито мав передати меру Володимира від цієї ж партії Ігорю Пальонці. Про це також писали всеукраїнські медіа з посиланням на Нацполіцію.

Проте мер записав відео, в якому сказав, що не причетний до цієї справи. А згодом слово взяла поліція, в офіційному пресрелізі якої дані про Пальонку відсутні. Кажуть, ніби слідство триває і шукають докази/свідчення, які б пов'язали мера з цим скандалом.

А 13 вересня голови Волинської облради від партії "За майбутнє" Григорій Недопад заявив, що Кошельника відсторонять від посади директора ліцею.

Водночас у Володимирі депутат міської ради Микола Юнак обговорює питання висловлення недовіри Пальонці. 14 вересня у обласній раді комісія з питань освіти проголосувала за відсторонення Кошельника.

15 вересня стало відомо, що Кошельнику обрали захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 дібПізніше Кошельника залишили під вартою.

Завершили розслідування щодо депутата Волиньради Кошельника. Потім Антикорупційний суд продовжив обов'язки Кошельнику.

Читайте також: Що-що у депутата в декларації? Волинська облрада

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *