Стадіон за 145 млн грн у Ківерцях: скасували скандальний тендер

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Стадіон за 145 млн грн у Ківерцях: скасували скандальний тендер
image
Назар Тарадюк / 22.09.2023 / 0 Коментарів

В Україні значний суспільний резонанс викликало те, що під час війни майже 150 мільйонів гривень планували витратити на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок у Ківерцях.

Реагуючи на обурення громадськості та критичні повідомлення в медіа, прокурори з'ясували, що відкриті торги з особливостями замовник провів, маючи на той момент в бюджеті територіальної громади на ці роботи лише 133 тисячі гривень, - інформує прокуратура області.

Крім того, переможець торгів не підтвердив свою відповідність вимогам кваліфікаційних критеріїв, що були визначені замовником робіт.

Також одного із субпідрядників, які мав залучатися до виконання робіт, нещодавно притягнули до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Враховуючи виявлені при проведенні торгів порушення, обласна прокуратура у серпні 2023 року ініціювала перед органами контролю здійснення моніторингів процедур закупівель.

За їх результатами підтверджені порушення при проведенні тендерів, а Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради 18 вересня 2023 року розірвав договори, роботи за якими не виконувалися і не оплачувалися.

Відтак, за втручання обласної прокуратури вдалося своєчасно упередити  неефективне використання коштів місцевого бюджету в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, у Ківерцях на ремонт стадіону хотіли витратити 145 млн грн. Також ми писали, що мер Ківерців сказав про стадіон.

Читайте також: Скільки коштів на закупівлі для військових витратила мерія Ківерців

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *