Сьогодні починають діяти нові правила, які допоможуть розвантажити «Ягодин»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Сьогодні починають діяти нові правила, які допоможуть розвантажити «Ягодин»
image
Оля Коновалова / 09.09.2022 / 0 Коментарів

Від сьогодні, 9 вересня, починаючи з 8 год ранку за київським часом водії порожніх транспортних засобів перетинатимуть кордон через пункту пропуску "Устилуг – Зосін", щоб розвантажити МПП "Ягодин".

Про це вчора домовились українські та польські прикордонні та митні служби. Цей крок покликаний розв’язати кілометрові черги на кордоні, що вже призвели до страйку польських водіїв.

Прикордонний пункт пропуску "Устилуг – Зосін" є найближчим до переїзду "Ягодин – Дорогуськ", де кілька днів страйкують польські далекобійники. Режим пропуску пустих вантажівок на нових умовах почне діяти завтра, 9 вересня, о 8:00 за київським часом.


"Сподіваємось, дружній крок українських служб покладе край блокуванню пунктів пропуску з польської сторони і допоможе підвищити ефективність роботи фітосанітарних та ветеринарних служб Республіки Польща", – зазначив Найєм.

Нагадаємо, в понеділок група польських водіїв заблокувала пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин" на кордоні з Україною.

Страйкарі вимагали відкриття коридору для пропуску порожніх ваговозів, збільшення працівників фітосанітарної та митної служб для прискорення перевірок, а також повернення дозволів для українських водіїв, що їдуть до Польщі – тобто фактичного скасування "транспортного безвізу".

Українська сторона стверджує, що проблема в перетині кордону криється саме з польського боку, де "щодня перевіряли все менше і менше автівок".

У вівторок Україна з Польщею досягли попередньої домовленості для розблокування руху на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *