У Луцьку хочуть перейменувати близько 20 вулиць

image
Назар Тарадюк / 11.01.2023 / 0 Коментарів

У Луцькій міській раді відбулося перше у 2023 році засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міської територіальної громади. Члени комісії розглянули низка питань порядку денного і серед них – результати громадського обговорення пропозицій щодо перейменування топонімів.

Про це інформує Луцька міська рада. 

Як розповіла заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Софія Гула, на громадське обговорення, що тривало два місяці, виносили питання про перейменування у Луцьку 21 вулиці та найменування двох скверів. Звернення із пропозиціями надходили як на електронну платформу, так і у письмовій формі. Тож на розгляд комісії винесені назви, які здобули найбільшу підтримку громадськості.

Однак у ході обговорення із 21-ї запропонованої назви члени комісії підтримали 17. Зокрема, схвалили пропозиції перейменувати вулицю Петрова на вулицю Ігоря Сікорського, Вахтангова – на Мирослава Скорика, Гончарова – на Костя Шишка, Хакімова – на Миколи Кумановського, Можайського – на Леоніда Каденюка, Короленка — на Олександра Валенти та інші. А от питання щодо перейменування вулиць Струтинської, Туполєва, Чайковського, Лєскова перенесено на наступні засідання.

Члени комісії підтримали пропозицію громадськості дати назви двом скверам у обласному центрі. Так сквер на проспекті Волі може бути найменований сквером Королеви Анни, а зелена зона на вулиці Ковельській – сквером Генерала Владислава Андерса.

Відповідні пропозиції комісії будуть підготовлені та внесені на розгляд сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку пообіцяли нарешті перейменувати вулицю Пушкіна.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *