У луцької стоматполіклініки працівник відсудив гроші

image
Назар Тарадюк / 08.07.2024 / 0 Коментарів

Суд визнав незаконною догану стоматологу-ортопеду Луцької стоматполіклініки Ярославу Дяку і постановив стягнути моральну шкоду.

Про це йдеться у рішенні Луцького міськрайонного суду, - повідомляє депутат Луцькради Андрій Лучик.

Як він зазначив, 15 квітня 2024 року лікар-стоматолог-ортопед звернувся в суд з позовом до Комунального підприємства «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» про визнання незаконним наказу та стягнення моральної шкоди.

«Директорка стоматполіклініки Любов Яковчук оголосила лікарю догану за порушення трудової дисципліни, оскільки він прибув на роботу о 15 год. 00 хв., в той час як робочий час починається з 14 год. 15 хв. Адміністрація поліклініки назвала це прогулом.

Позивач оскаржив це, бо на роботу він запізнився з поважної причин оскільки потрапив у ДТП. Лікар написав пояснювальну записку, але Яковчук це проігнорувала і винесла догану.

Як визначив суд, вказаний підхід відповідача свідчить не про його бажання підвищувати трудову дисципліну у колективі, а про бажання за будь-яку ціну покарати працівника, ігноруючи його пояснення з приводу поважності запізнення», - йдеться у повідомленні.

Отож, Луцький міськрайонний суд визнав наказ про винесення догани лікарю незаконним і присудив позивачеві 5 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду.

Раніше ми писали, що У Луцьку стоматполіклініка списує томограф за 1,3 млн. Нагадаємо, З Луцької стоматполіклініки хочуть переселити зубних техніків.

Читайте також: Розмова з директоркою стоматполіклініки: лікаря забрала «швидка»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *