У Луцьку парковку біля ринку забрали у приватного орендаря

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку парковку біля ринку забрали у приватного орендаря
image
Назар Тарадюк / 26.06.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» у постійне користування передали парковку, що навпроти Центрального ринку.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради, - пише видання «Конкурент».

«Надати в постійне користування комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» земельну ділянку на вул. Глушець у м. Луцьку площею 0,1462 га, для обслуговування денної стоянки автомобілів», – йдеться у рішенні.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, чому зараз приймають це рішення без ухвалених обіцяних норм.

«Попередньому орендарю земельної ділянки не продовжили договір оренди, обґрунтовуючи потребою реконструкції Центрального ринку та загалом Старого міста. Чому зараз надаємо цю земельну ділянку в постійне користування не прийнявши навіть обіцяної концепції?» – запитав Наход.

Мер зазначив, що концепція в розробці і її проводить ГО «місто.перезавантаження». Також, на думку мера, це рішення, нібито, збільшить надходження у бюджет.

«Мені здається, що ми спотворюємо економічну конкуренцію, бо одному суб'єкту ми відмовляємо, бо не затверджена концепція, а іншому надаємо цю ділянку в оренду», – повідомив Михайло Наход.

Проте конструктивного пояснення депутати не почули щодо цього.

Зауважимо, що орендарем цієї території було приватне підприємство «СКОРПІОН-СЕРВІС».

«СКОРПІОН-СЕРВІС» належить місцевому бізнесмену Василю Токарському, директор фірми – Руслан Ольхович. У 2010 році Василь Токарський балотувався на посаду міського голови Луцька. За підсумками виборів набрав 5,4% голосів і зайняв шосте місце. У 2013 році балотувався у депутати до Луцької міської ради, але програв.

Фірмам Василя Токарського належать і два торгових центри «Ювант» у Луцьку і Ковелі.

До того ж між Токарським та Луцькою міською радою тягнувся конфлікт через земельну ділянку на Завокзальному ринку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *