У Луцьку поховали військовослужбовця Андрія Коробка

image
Еля Коротинська / 20.07.2023 / 0 Коментарів

20 липня у Луцьку відбулось прощання з військовослужбовцем 35-ї окремої бригади морської піхоти Андрія Коробка. 42-річний чоловік помер 10 липня 2023 р. внаслідок гострого інфаркту серця на Донеччині.

Андрій Коробко з 2014 року у кілька етапів воював на сході в АТО/ООС і повернувся до служби з початку повномасштабного вторгнення. Обіймав посаду водія. 10 липня побратими знайшли Андрія Коробка без ознак життя у будинку, де він проживав в одному з сіл Волноваського району.

Рідним повідомили про смерть чоловіка, однак після того, як тіло доставили на Батьківщину – у них виникли сумніви з приводу того, що він помер своєю смертю.

Читайте також: Скандал з похованням Андрія Коробка: що показала повторна експертиза

Згідно висновку судмедекспертизи причиною смерті став гострий інфаркт міокарда з набряком легень. Проте рідні помітили на його тілі синці і запідозрили, що Андрія Коробка побили. Похорон, який мав відбутись 14 липня – відмінили. На вимогу рідних, фахівці Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи провели повторну експертизу тіла. Їхні попередні висновки причин смерті підтвердили результати першої судово-медичної експертизи – ознак насильницькою смерті не виявлено. Андрій Коробко помер внаслідок інфаркту.

Таким чином, сьогодні 20 липня 2023 року у Свято-Преображенському храмі на вулиці Шевченка відбулась заупокійна літургія. Віддати останню шану померлому Герою зійшлось кілька сотень лучан. Опісля відспівування у супроводі патрульної поліції та активістів ГО «Автомайдан України. Луцьк» траурний кортеж провели через усе місто. Поховали Андрія Коробка на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *