У мерії Луцька прокоментували скандал в Старому місті

image
Назар Тарадюк / 18.10.2024 / 0 Коментарів

У Луцькій міській раді прокоментували початок будівельних робіт на вул. Кафедральна, 13  під цією ділянкою знаходиться підземелля, датоване XVII століттям.

Про це інформують на сайті мерії.

«Повідомляємо, проєкт цього будівництва погоджено центральним органом охорони культурної спадщини, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини, а саме листом Міністерства культури України від 12.03.2012 № 349/22/51-12 щодо будівництва житлово-офісного комплексу по вул. Кафедральній, 13 у м. Луцьку.

На земельній ділянці за вищезгаданою адресою проводилися археологічні дослідження Державним підприємством «Науково - дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України.

Відповідно до частини першої прикінцевих положень Закону України «Про охорону культурної спадщини», частина сьома статті 32 цього Закону, де йдеться про отримання дозволу, втратила чинність з 01.01.2023 року. Тому дозвіл на містобудівні, архітектурні чи ландшафтні перетворення, будівельні, меліоративні, шляхові, земляні роботи у межах зон охорони пам’яток, історичних ареалів населених місць, занесених до списку історично-населених місць України, не вимагається.

В Реєстрі будівельної діяльності за параметром пошуку «адреса об’єкта будівництва» або «кадастровий номер земельної ділянки» наявна інформація про об’єкт за вищезазначеною адресою: «Декларація про початок виконання будівельних робіт «Нове будівництво житлово-офісного комплексу на вул. Кафедральній, 13 у м. Луцьку», від 19.01.2011 № ВЛ08311019551 зі змінами від 19.08.2024 року», тобто забудовник має право здійснювати роботи на об'єкті.

Отже, залишки фундаментів підземель консервуються для майбутніх досліджень», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Офіси на археологічних розкопках: хто отримав землю в Старому місті

Також ми писали - Поки знищують історію Луцька, мер Ігор Поліщук бездіє, - ЗМІУ Луцьку забудовники заливають історичні підземелля бетоном.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *