У проєкті нового мікрорайону Луцька запланували парковки на місці приватних будинків

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У проєкті нового мікрорайону Луцька запланували парковки на місці приватних будинків
image
Еля Коротинська / 26.09.2022 / 2 Коментарів

Згідно з детальним планом забудови території колишнього заводу ПрАТ «Електротермометрія» на місці людських будинків і гаражів по вулиці Залізній у Луцьку невдовзі може постати автопарковка. Зокрема, якщо співставити мапу міста зі схемою попередньо представленого проєкту забудови житлового кварталу з торгово-офісними приміщеннями стає очевидним, що частина території накладається одна на одну.

Так, проєктом передбачено облаштування парковки для автотранспорту по обидві сторони вулиці Залізної до території тенісного корту, розташованого біля спортивного центру «Драйв».

І якщо з парної сторони територія належить ПрАТ «Електротермометрія», то по непарній стороні – розташовані приватні будинки з господарськими спорудами. Саме на цій території впритул до п'ятиповерхового житлового будинку (вул.Шевченка 37а) згідно з перспективним планом забудови території заводу передбачено облаштування автопарковки.

«Передбачено облаштування на території відкритих парковок, підземних гаражів і частково в межах червоних вулиць – перепрофілювання окремих ділянок під будівництво і облаштування автостоянок», - розповів архітектор КП «Волиньпроект» Юрій Голюк.

Архітекторами при розробці детального плану були враховані норми ДБН стосовно облаштування парковок для автомобільного транспорту, а тому було прийнято рішення про будівництво підземного паркінгу та місць для стоянки авто під відкритим небом у кількох секторах кварталу.

Журналісти видання «Insider Media» звернули увагу головного архітектора Веніаміна Туза на цей момент і запитали, чи дійсно йде мова про будівництво парковки на місці приватних домоволодінь. Він підтвердив, що території до багатоквартирного будинку накладаються з планом парковки. Однак відразу зауважив, що це ще не кінцевий варіант проєкту, за яким будуватимуть мікрорайон.

 «Де оцей проїзд до 5-поверхівки на оцій частині там ведуться зараз переговори і в людей майно викупляють. Розумієте, це детальний план території. Це не є проєкт прямого будівництва. Це, скажімо, містобудівна документація, що  може затверджуватись, а може і не затверджуватись. Може бути реалізована, чи не може. Це не є проєктна документація по якій будуть будувати», - каже головний архітектор Луцької громади.

За словами Веніаміна Туза, такі проєкти містобудівного характеру дають можливість розглянути та ознайомитись з можливостями і перспективами розвитку всього кварталу.

Коментарі (2):

  1. Хто забудовник ?

    1. Я чув шо Князєв Сашка кинув оком на цю землю! Через Рому Кравчука рішає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *