У волинській теробороні служить митець «Хотабич». ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У волинській теробороні служить митець «Хотабич». ФОТО
image
Назар Тарадюк / 02.11.2022 / 0 Коментарів

Пан Віталій, позивний «Хотабич», до 24 лютого 2022 року не мав жодного стосунку до військової служби. Свого часу Віталій закінчив Львівську академію мистецтв за спеціальністю «Виробник художніх виробів з кераміки». 

Але, дізнавшись про широкомасштабне вторгнення рф, він, не роздумуючи, пішов до військкомату. Щоправда тамтешні, дізнавшись, що перед ними фахівець з художньої кераміки та скульптури, відразу дали йому відкоша – мовляв, такі спеціалісти в армії не потрібні, – інформують у пресслужбі бригади волинської ТРО. 

Проте Віталій виявив неабияку наполегливість, переконуючи, що має велике бажання захищати Батьківщину й готовий вчитися військової справи. Невдовзі з’ясувалося, що випускник Львівської академії мистецтв – людина в умовах війни практично незамінна! Це стало очевидно, коли справа дійшла до маскування позицій… Озброївшись підручними матеріалами – мохом, яглицею, листям – пан Віталій заходився творити із завзяттям справжнього художника. 

"У бригаді вже навіть ходить з цього приводу легенда. Мовляв, привезли якось на позиції комісію з вищого штабу, яка мала проінспектувати зведені фортифікаційні споруди. І ось ці бувалі в бувальцях офіцери довго озиралися довкруг і щиро дивувалися: де ж ті «позиції» – довкола звичайнісінький ліс!", – йдеться у дописі.

Вдома на «Хотабича» чекають з Перемогою дружина Юлія та дві донечки.

"До речі, друга половинка пана Віталія 24 лютого теж вирушила на фронт – щоправда, волонтерський. Значною мірою стараннями жінки, взвод її чоловіка був забезпечений військовою формою. А нині пані Юлія активно працює над виготовленням окопних свічок", – додають на сторінц волинської бригади.

Також на бійця «Хотабича» вдома чекає цілий підрозділ чотирилапих улюбленців: два кота, собака, два декоративних щурика і кролик.

Читайте також: «Хто хотів землі моєї, сам змішається із нею!», - написано на пряжці бійця Волинської тероборони Вадима.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *