Валерій Стернійчук обіцяє розібратися з проблемою Будинку Прайзлерів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Валерій Стернійчук обіцяє розібратися з проблемою Будинку Прайзлерів
image
Наш Інсайдер / 20.04.2023 / 0 Коментарів

Народний депутат України Валерій Стернійчук відгукнувся на прохання громадських активістів та відвідав подвір'я Гостинного двору Прайзлера, який нещодавно Луцька міська рада віддала у державно-приватне партнерство.

У подвір'ї учасники ініціативи "Семиярусна Гора" разом з ГО "Будуємо Україну разом" облаштували громадський простір. Під час зустріч з народним депутатом автор каналу "Гадзінник" Олексій Гадзінський розповів історію цього визначного місця.

"Цим жестом ми вкотре нагадуємо всім нашим стейкхолдерам та місцевим інфлюенсерам про те, що боротьба триває і ваша публічна позиція має значення. Адже історія нашого міста є історією всіх лучан і ніхто не може вирішувати долю спільної власності громади одноосібно. Дякуємо пану Валерію за підтримку. Чекаєте оновлення нашої адженди щодо Гостинного двору вже незабаром!" - кажуть активісти.

Нагадаємо, попри опір громадських активістів Луцька міська рада віддала цей об'єкт під державно-приватне партнерство. 

Влітку 2021 року активісти ГО "Семиярусна гора" облаштували в дворі будинку Прайзлерів громадський простір, для чого зібрали кілька сотень тисяч гривень. Після облаштування проводили у цьому дворі різноманітні публічні заходи. Проте взимку 2022 у дворі почали порядкувати муніципали, які, зокрема, знищили створений активістами мурал.

Представники ГО "Семиярусна гора" кілька разів заявляли про своє бажання і надалі утримувати Гостинний двір, а у комплексі будівель будинку Прайзлерів зробити громадський простір. 

Натомість міська рада вчинила по-своєму і "пропихнула" рішення про реконструкцію будівлі таємним інвестором, який візьме в оренду будівлі та облаштує у ньому ресторанно-готельний комплекс. Нагадаємо, що наприкінці січня у Луцьку провели громадські слухання щодо гостинного двору маєтку Прайзлерів, на які прийшло в робочий час декілька сотень працівників бюджетних установ.  Зокрема, освітяни, спортсмени та працівники різних підрозділів міської ради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *