Відомо, коли можуть визначити інвестора для Гостинного двору в Луцьку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Відомо, коли можуть визначити інвестора для Гостинного двору в Луцьку
image
Назар Тарадюк / 24.07.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку затвердили конкурсну документацію для визначення партнера, який відреставрує Гостинний двір Прайзлера в Старому місті.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради Андрій Разумовський.

За його словами, якщо сесія проголосує, конкурс обіцяють стартувати вже 1 серпня, і орієнтовно в жовтні визначать переможця. А далі - 2 роки на роботи з реконструкції.

Нагадаємо, влітку 2022 року в дворі Будинку Прайзлерів громадська організація молодих урбаністів «Семиярусна гора» власними силами облаштувала Гостинний дворик, для того, аби люди мали можливість там відпочивати та проводити різні публічні заходи. «Семиярусна гора» активно виступала за збереження будівлі та пропонувала провести відкритий архітектурний конкурс. Для цього активісти навіть намагались організувати громадські обговорення, з чим звернулися до міської ради, втім отримали відмову.

Натомість міська рада ініціювала свої громадські слухання, на яких помітили чимало працівників бюджетних установ громади та різних структурних підрозділів міської ради. 

Зрештою, питання таки «протисли» і, як заявляли активісти, на розгляд сесії вносили поспіхом та «під покровом ночі».

А вже 26 квітня Луцькрада зобов’язала виконком утворити конкурсну комісію з визначення приватного партнера, який реконструюватиме Будинок Прайзлерів.

Читайте також: Мерії Луцька активісти закидають методи Януковича. Що їм відповіли

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *