Волинська митниця радить не їхати на "Ягодин": чому

image
Назар Тарадюк / 05.05.2023 / 0 Коментарів

Волинська митниця радить міжнародним автоперевізникам Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України - АсМАП України наразі обирати інші шляхи доставки вантажів, ніж МАПП "Ягодин-Дорогуськ".

Про це інформують на сторінці Волинської митниці.

4 травня в полудень розпочали блокування польськими автоперевізниками під'їзних шляхів до Дорогуська. За нічну зміну (12 годин) цей пункт пропуску змогло перетнути всього 60 вантажівок на в'їзд в Україну та лише 1 - на виїзд з України. Для порівняння, передбачена домовленостями із суміжною стороною пропускна здатність переходу за зміну встановлена на рівні 340 авто у кожному напрямку.

Внаслідок цього по обидва боки кордону утворилися "живі" черги з транспортних засобів. Станом на ранок на під'їзних шляхах уже налічували близько 300 вантажівок, а їхня кількість зростає. За даними Укртрансбезпеки, електронна черга завмерла. Без затримок відбувається пропуск лише рейсових автобусів, товарів гуманітарної допомоги, цистерн. Експорт, який прямує через Польщу транзитом, формується у колони дуже повільно через обмежені можливості його конвоювання.

Про наступні можливі зміни у ситуації, що складається, радять слідкувати за інформаційними повідомленнями Держмитслужби, Державної прикордонної служби чи Укртрансбезпеки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *