Хто формує тарифи на проїзд у приміських маршрутках

image
Наш Інсайдер / 03.06.2021 / 0 Коментарів

Перевізники, які обслуговують приміські, міжміські та внутрішньообласні маршрути самі приймають рішення про підняття вартості проїзду.

«Вартість зросла практично по всіх напрямках приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах. Перевізники пишуть заяву про те, що вони планують підвищувати вартість проїзду. Однак, це зробили ще не всі, а лише ті, хто тиждень тому написав до департаменту інфраструктури Волинської ОДА відповідні заяви, аби підвищити вартість проїзду вже з 1 червня», - про це повідомила т.в.о. начальника департаменту інфраструктури Волинської ОДА Наталія Пивовар.

1

Практично, перевізник лише інформує, що він підіймати плату. За словами чиновниці, ані управління транспорту і зв'язку, ані облдержадміністрація не регулює вартість проїзду.

«Раніше діяла постанова Кабінету Міністрів, якою передбачалось, що вартість проїзду регулюється. Але у 2015 році були внесені зміни і скасували норму, де ми регулюємо вартість проїзду. Через цю постанову ми не можемо переступати. Місто має право регулювати і впливати на ціну, а на міжміських чи приміських маршрутах - ОДА вже не має такого права», - каже Наталія Пивовар.

Чому зросла вартість проїзду у маршрутках

Єдине, що перевізник має додати до заяви – це таблиці вартості проїзду по кожному маршруту, які… затверджує сам перевізник.

«Перевіряти це може тільки Антимонопольний комітет, та й то після того, якщо надійдуть відповідні заяви чи скарги. Тільки вони мають право перевірити, чи перевізник правильно зробив усі розрахунки і чи дійсно він доцільно підвищив вартість проїзду», - резюмувала чиновниця.

Таким чином, ті населені пункти, які увійшли до Луцької міської територіальної громади – там організатором перевезень, у тому числі і приміських, буде виступати Луцька міська рада.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *