Як на Волині шведи будують містечко для переселенців і хто їм допомагає в Україні. ФОТО. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як на Волині шведи будують містечко для переселенців і хто їм допомагає в Україні. ФОТО. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 12.09.2022 / 0 Коментарів

На Волині волонтери за підтримки шведського фонду Ukrainahjälpen Filippus та сприяння Офісу Президента України в особі заступника керівника Кирила Тимошенка, голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка, команди народного депутата Валерія Стернійчука почали відновлення та будівництво помешкань для вимушено переселених українців.

Про це у Facebook написав начальник відділу транспорту Волинської ОВА Назар Романюк.

Вантажівки із необхідними будівельними матеріалами та інструментами на Волинь прибувають уже впродовж місяця. У них — все необхідне для того, аби збудувати якісне та, що не менш важливо, комфортне житло для тих, хто був змушений покинути домівку тікаючи від війни.

Будівництво відбувається на території Ківерцівської громади, де уже впродовж 30 років працює Благодійний фонд "Шведський центр допомоги". До повномасштабного вторгнення Центр хотів збудувати на території громади дитячий літній табір. Та війна внесла свої корективи, відтак, тут вирішили збудувати ціле містечко для вимушено переміщених осіб. 

Уже існуючі помешкання модернізують. В них утеплять фасади та відремонтують дах. Конструкції для нових будинків приїжджають на Волинь у вантажівках, і вже тут їх монтують спеціалісти. Кожне помешкання має фундамент. Крім того, майбутнім мешканцям не доведеться перейматись питанням опалення, адже житло буде оснащене теплою підлогою.

Усі будівельні роботи, прокладання комунікацій та навіть благоустрій території роблять саме шведські спеціалісти. Сьогодні команда з понад 20 будівельників приїхала на Волинь і уже із самого ранку в містечку "кипить" робота.

Директор Благодійного фонду "Шведський центр допомоги" Сергій Порохнавець відзначив, що така плідна співпраця була б неможливою без сприяння представників місцевих органів влади, зокрема, волонтера, мецената та віднедавна голови Луцької РДА Анатолія Костика.

"Ми вже з вами не один рік співпрацюємо і хочемо подякувати, що сьогодні ви тут зі своєю командою. Для моїх друзів зі Швеції це неймовірна підтримка — бачити людей, яким не байдуже те, що тут відбувається. Від початку війни ви з нами і не тільки", - зазначив Сергій Порохнавець.

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *