З «Аверса» стягнули 90 тисяч гривень: чому

image
Назар Тарадюк / 30.03.2023 / 0 Коментарів

З телерадіокомпанії «Аверс» за рішенням Державної виконавчої служби України стягнули 90 тисяч гривень на користь волинського підприємця Михайла Смолки, про якого вони випустили неправдиві сюжети.

Про це повідомила адвокатка об'єднання «Дженерал Лігал Груп» Яна Кінах.

За її словами, загалом з телерадіокомпанії стягнули 90 тисяч гривень, бо добровільно виплачувати суму «Аверс» не хотів. З цих грошей 45 тисяч – моральна шкода, понад 30 тисяч – витрати на експертизу, а інші гроші віддали за адвокатські послуги.

Нагадаємо, раніше ми писали, що суд зобов'язав телерадіокомпанію «Аверс» спростувати неправдиві сюжети щодо волинського підприємця Михайла Смолки. Йдеться про сюжети, які «Аверс» опублікував у квітні 2022 року.

Суд констатував, що журналісти телерадіокомпанії розповсюдили недостовірну інформацію. Задовольнивши позов частково, суд визнав недостовірною і такою, що завдає шкоди честі, гідності та діловій репутації Смолка Михайла Михайловича, що міститься в ряді публікацій та зобов’язав протягом наступних 10 днів спростувати таку інформацію в той самий спосіб, в який вона була поширена.

Читайте також: «Телепомийка Палиці» та «гівномет»: що пишуть лучани про «Аверс»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *