Де у Луцьку відкрили хаб для жінок, які пережили насильство. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Де у Луцьку відкрили хаб для жінок, які пережили насильство. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 24.12.2022 / 0 Коментарів

В обласному центрі Волині 23 грудня розпочав роботу кар'єрний хаб "ВОНА" для жінок, котрі зазнали насильства. Відкриття хабу розпочалося з театрального перфомансу.

Заклад для жінок розташований на вулиці Шота Руставелі, 9. Як розповіла Суспільному начальниця управління соцслужб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради Ліна Галан, у приміщенні є декілька кімнат для консультацій, тренінгів, лекцій, а також дитяча кімната.

Хаб назвали "ВОНА", каже Ліна Галан, що розшифровується як "Вільна. Окрилена. Незалежна. Амбітна".

"Це про жінок, до яких доля була не надто прихильною. Для того, щоб кожна жінка мала можливість повірити у себе, розкрити свій творчий і професійний потенціал, створені такі хаби", – говорить посадовиця.

У хабі працюватимуть дві кар’єрних радниці та одна психологиня. Галина Дудко до того, як стати кар'єрною радницею, займалася підприємництвом і працювала в кадровій агенції.

"Шукаємо для жінок працевлаштування, розібратися що жінка вміє, які в неї є м’які навички, жорсткі навички, який досвід і як вона цей досвід може застосувати і знайти сьогодні цей непростий час роботу для себе", – сказала жінка.

Психологиня Оксана Самолюк зазначила: діяльність психолога передбачає індивідуальні консультації та групові заходи.

"Охоплюємо жінок, які постраждали від домашнього насильства або групи ризику, які потрапляють в дану категорію. Зазвичай в таких осіб спостерігається занижена самооцінка, певні депресивні стани", – розповіла працівниця.

Читайте також: На Волині відкрили медико-психологічні кабінети для жертв насильства: як вони працюватимуть

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *