Дорожний колапс на Волині, або облавтодор довго передавав талони на пальне Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Дорожний колапс на Волині, або облавтодор довго передавав талони на пальне Волині
image
Наш Інсайдер / 17.12.2022 / 1 Коментарів

Головне фото - ілюстративне

На Волині перевізники б'ють на сполох: через нерозчищену та непосипану дорогу рух автобусів в напрямках Маневичі-Любешів-Турійськ став неможливим. На автостанціях сотні пасажирів здають раніше куплені квитки, а підприємці називають некомпенетну роботу облавтодору - "саботажем в час війни".

Про це стало відомо 17 грудня зранку. Так, у редакцію Insider Media звернулися перевізники, які працють в згаданих регіонах та повідомили про цю ситуацію.

За їхніми словами, учора, 16 грудня, падав дощ і дороги, які перед тим рясно посипало снігом, перетворилися "в кашу". Тож підприємці вирішили автобуси не випускати в рейси, адже вони не можуть їхати таким шляхом.

"Там треба розчистити ці дороги, бо вони замерзнуть до вечора. Ввечері сьогодні все замерзне і буде ще гірша ситуація, бо дорога буде суцільним склом.  На наступні дні передають морози і виходить, що дорога й далі буде в жахливому стані. І виходить, що через проблеми облавтодора проблеми і в нашого бізнесу, і в людей, які планували кудись їхати. Це якийсь саботаж під час війни", - сказав один з перевізників.

Аби перевірити цю інформацію ми зв'язалися з луцькою автостанцією №1 і там підтвердили, що зранку люди масово здавали квитки, які брали на автобуси в напрямку Любешів та Турійськ, адже рейси скасували. Також на маршрути вийшли деякі автобуси, що рухаються в Маневичі, але не всі. 

"Люди здають квиточки і ті, хто не мають як їхати додому, стоять в чергах  і чекають. Можливо, ситуація зміниться", - кажуть на АС.

Натомість в.о. начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншан Антонян каже, що ситуація виникла через нестачу пального на філіях облавтодору в районах. Мовляв, талони на пальне довго передавали зі Львова і вони лише 17 грудня потрапили в райони. 

"Ми максимально видіялємо пальне для Маневицького та Любешівського дсп, щоб навести лад на дорогах. Хочу сказати, що ми зараз обслуговуємо більше 1 000 кілометрів доріг у Волинській області.... Ми знаємо, що виникла така ситуація... Скаржаться люди, скаржаться перевізники, скаржаться адміністрації і ми дякуємо тим організаціям, тим громадам, які пішли на зустріч і допомогли, позичили пальне і нам вдалося часткове почистити, щоб дороги були проїзними для транспорту", - мовив він.

Також в облавтодорі запевнили, що сьогодні почнуть розчищати і посипати дороги. 

"Ми знімаємо техніку з стратегічних трас, щоб принаймні люди власним транспортом проїхали. Ми вибачаємося перед громадянами, перевізниками, що виникла така ситуація. Ми зі свого боку робили все, щоб попередити цю ситуацію, але, на жаль, пальне прийшло лише сьогодні. Дякуємо обласній, районним адміністраціям і громадам за розуміння. Ми не перекривали дороги, як робили в інших регіонах", - заявив Ншан Антонян.

Коментарі (1):

  1. Поки не вигоните зелених і поплічників Коломойського, нічого не вирішите. Ця кліка не дасть нормально розвиватись ні місту ні області. Гоніть їх за російським кораблем і буде нам щастя.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *