УКРАЇНСЬКІЙ ЦЕРКВІ БУТИ: СТЕРНІЙЧУК ДЯКУЄ ЛУЦЬКРАДІ

image
Наш Інсайдер / 26.04.2023 / 0 Коментарів

Українській церкві бути, - каже народний депутат України від партії "Слуга Народу" Валерій Стернійчук. Він подякував депутатському корпусу Луцької міської ради та міському голові Ігорю Поліщуку за проголовані рішення щодо "заборони" упц мп на території громади.

"Дякую за те, що почули мої заклики та заклики наших краян, які об'єдналися перед обличчям ворога та спільно працюють на те, щоб завершити війну з росією перемогою. На жаль, як показала дійсність серед священослужителів упц мп було багато агентів ворога, які допомагали і нині допомагають їм під час окупації. Тому питання заборони церкви упц мп було і є на часі", - мовив політик.

Крім того Валерій Стернійчук зауважив, що заборона упц мп не просто на часі, а та потреба, яку українці відчувають серцем.

"Наша держава завжди демонструвала повагу до всіх релігійних конфесій. Такою була і буде політика нашого Президента, але в час війни ми маємо керуватися в першу чергу національними інтересами. Водночас запевняю, що ми не закликаємо краян до ворожнечі щодо упц мп. Все має відбуватися в правовому полі з дотриманням чинних законів України", - сказав нардеп.

Валерій Стернійчук додав, що серед вірян і священиків упц мп є дуже багато щирих патріортів України. "Я прошу вас відкинути всі сумніви та виходити з лав упц мп. Обов'язок громадян України допомагати захищати нашу державу від ворога", - мовив політик.

Нагадаємо, 26 квітня Луцька міська рада звернулась до Президента Володимира Зеленського та Верховної Ради з вимогою терміново вжити заходів для заборони діяльності  упц мп на території України. Також закликали вірян цієї церкви виходити з її лав та доручили структурним підрозділам міськради провести інвентаризацію ділянок, які перебувають у користуванні громад упц мп.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *