Фірма з орбіти Палиці продовжує ремонтувати дороги на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фірма з орбіти Палиці продовжує ремонтувати дороги на Волині
image
Назар Тарадюк / 10.07.2024 / 1 Коментарів

З початку 2024 року на Волині продовжили ремонтувати дороги місцевого значення. Мільйони гривень з бюджету витрачають не лише на латання вибоїн, а й на ремонт мостів.

Так з початку року, скандально відома фірма «Волиньдорбуд» вже встигла виграти 6 тендерів на ремонт доріг та вулиць. Однак тепер ракурс діяльності власники фірми змінили з Луцька на громади області. Зокрема, «Волиньдорбуд» ремонтувало дороги в Ковелі, Підгайцях, усувало аварійний стан в Укритті Володимира і навіть взялось за капітальний ремонт лісових доріг на Ратнівщині.

Так, вже з початку 2024 року ТОВ «Волиньдорбуд» виграло в області тендерів по ремонту доріг на загальну суму 34 142 968 гривень.

ТОВ «Волиньдорбуд» називають «фірмою з орбіти Ігоря Палиці». Вона добре відома волинянам за останні роки кількома скандалами. Саме ця фірма виграла тендер на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Волинської області, протяжністю 621,3 км і вартістю 18 млн грн. Також «Волиньдорбуд» став переможцем тендеру вартістю майже 50 мільйонів на ремонт проспект Дружби Народів у Луцьку, який скасовували та поновили.

 ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:«Фірма Палиці» виграла скандальний тендер на ремонт Дружби народів

Діяльність ТОВ «Волиньдорбуд» пов’язують з іменами відомих політиків та олігархів – Ігорем Палицею та Степаном Івахівим. Як писали журналісти Центру розслідувань «Сила правди» фірма зареєстрована у серпні 2019 року в Ковелі – центрі виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва.

Де-юре засновниками фірми є волинянин Руслан Курило та мешканець Івано-Франківська Юрій Романко, які до цього працювали в інших компаніях олігархів.

Наприкінці 2021-го підприємство вже почало отримувати багатомільйонні підряди з ремонту місцевих автодоріг залишивши позаду імениті фірми. У воєнному 2022-ому «Волиньдорбуд» був беззаперечним лідером, освоївши на ремонтах і утриманні волинських автошляхів майже 203 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Хто ремонтував дороги на Волині у 2023-му

За дивним збігом обставин зі сфери ремонту та будівництва доріг Волині зникло підприємство «ПБС», яке пов’язували з другом та бізнес-компаньйоном Ігоря Палиці – Олександром Шевченком.

Варто також нагадати, що на початку 2024 року Управління патрульної поліції у Волинській області притягнуло до відповідальності керівництво ТОВ «Волиньдорбуд» через невиконання їхніх вимог про ліквідацію вибоїн на дорогах області.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Волиньдорбуд» притягнули до відповідальності за вибоїни на дорогах

І попри скандали, які виникали навколо цього підприємства – воно продовжує вигравати тендери на ремонт доріг та вулиць на Волині.

 

Коментарі (1):

  1. Щоб зробити дорогу на вул.Дружби Народів, спочатку необхідно зробити каналізацію. Після дощів, вулицю повністю затоплює

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *