«Волиньдорбуд» притягнули до відповідальності за вибоїни на дорогах

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Волиньдорбуд» притягнули до відповідальності за вибоїни на дорогах
image
Еля Коротинська / 08.02.2024 / 0 Коментарів

Управління патрульної поліції у Волинській області притягнуло до відповідальності керівництво ТОВ «Волиньдорбуд» через невиконання їхніх вимог про ліквідацію вибоїн на дорогах області. Про це повідомив волинянин Тарас Ковальчук на своїй сторінці у Facebook.

Військовий перебуваючи у відпустці на Волині, по дорозі до рідного села Качин звернув увагу на жахливий стан дороги.

«Коли я в січні 2024 їздив у відпустку в рідне село у Волинській області, неможливо було не звернути увагу на дуже велику ямковість на окремих ділянках дороги з міста Ковеля до повороту в село Качин. Де можна було б і вграти колесо», - розповів Тарас Ковальчук.

Тож військовий написав звернення до Патрульної поліції Волинської області де вказав про порушення утримання ділянки дороги. Там заяву прийняли.

На що Трасу Ковальчуку повідомили:

Таким чином, керівництву ТОВ «Волиньдорбуд» доведеться сплатити штраф, адже санкція статті тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Саме ця фірма виграла скандальну закупівлю на ремонт бульвару Дружби Народів, вартістю майже 50 млн грн, та постійно виграє тендери на утримання доріг в області.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:На Волині найдорожчий тендер на дороги виграла «фірма Палиці»

ТОВ «Волиньдорбуд» добре відома волинянам, адже її діяльність пов’язують з іменами відомих політиків та олігархів – Ігорем Палицею та Степаном Івахівим. Як писали журналісти Центру розслідувань «Сила правди» фірма зареєстрована у серпні 2019 року в Ковелі – центрі виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва.

Де-юре засновниками фірми є волинянин Руслан Курило та мешканець Івано-Франківська Юрій Романко, які до цього працювали в інших компаніях олігархів.

Наприкінці 2021-го підприємство вже почало отримувати багатомільйонні підряди з ремонту місцевих автодоріг залишивши позаду імениті фірми. У воєнному 2022-ому «Волиньдорбуд» був беззаперечним лідером, освоївши на ремонтах і утриманні волинських автошляхів майже 203 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:«Фірма Палиці» виграла скандальний тендер на ремонт Дружби народів

Цікаво, що ця успішна дорожня організація не має ні власного офісу, ні техніки. Майже все необхідне ТОВ «Волиньдорбуд» орендує за взаємовигідними договорами у ТОВ «Буковель», яке безпосередньо пов’язане з сім’єю Ігоря Палиці.

Нещодавно, журналісти з’ясували, що саме ця фірма є генеральним підрядником ще на одному скандальному об’єкті будівництва. Зокрема, Центр журналістських розслідувань «Сила правди» оприлюднив інформацію про те, як пов’язані з нардепами Палицею та Івахівим фірми розіграли гектари землі біля «Ягодина» під «сухопутний порт». Мова йде про будівництво великого логістичного комплексу з підведенням залізничних колій і спорудженням мостів через річку Гапа заплановане в чотири черги на трьох земельних ділянках за 8 кілометрів від митного пункту пропуску «Ягодин» та за 8 кілометрів від міста Любомль. Замовник проєкту – столичне Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтерколесо».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *