Фракція «ЄС» не бере участі в сесії Луцької райради: чому

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фракція «ЄС» не бере участі в сесії Луцької райради: чому
image
Наш Інсайдер / 14.06.2023 / 0 Коментарів

Фракція «Європейської Солідарності» не братиме участь в сесії луцької районної ради, під час якої мають обрати нового голову ради замість втікача Олександра Омельчука з партії "За майбутнє".

Про це 14 червня в Facebook написав голова фракції  Олександр Новак.

«Щодо сьогоднішньої сесії Луцької районної ради. Фракція «Європейської Солідарності» завжди виступає за прозорість та дотримання процедур. Сесія, скликана з порушенням регламенту, апріорі не може приймати адекватні рішення. Бажання «більшості», яка є в раді, обрати свого голову будь-якою ціною вчергове доводить, що місцеве самоврядування перетворюється у фарс за вказівкою «згори», - заявив він.

Тож фракція ухвалила рішення не брати участь у сесії, тому що: 

«має повагу і до себе, і до своїх виборців, які обирали нас із надією на те, що «договорняки», «тєми» та «схєми» залишилися в минулому. Шкода, що деякі політичні сили живуть іншими категоріями, де посада - понад усе, а закон - ніщо».

Крім того фракція прийняла рішення, що той із депутатів фракції, хто прийме участь у цій ганебній сесії, буде позбавлений мандату.

Нагадаємо, 13 травня Омельчук заявив, що склав повноваження і виїхав за кордон через тиск і погрози. Згодом з'ясувалося, що він виїхав за кордон у відрядження, з якого так і не повернувся. Заяву про складання повноважень в раду він не подавав. Натомість стало відомо, що його дружина Ольга продає їхній будинок, автівку та деяке інше майно. Також правоохоронці повідомили, що Омельчук фігурує в справі пов'язаній з розкраданням майна.

Згодом поліція оголосила його в розшук, а суд дозволив арештувати частину майна.

Пізніше стало відомо, що місце Омельчука може зайняти його однопартієць Олександр Гурський.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *