Коли Луцька райрада обере заміну втікачу Омельчуку

image
Наш Інсайдер / 13.06.2023 / 0 Коментарів

У Луцькій районні раді, схоже, нарешті готові обрати нового голову замість члена партії "За майбутнє" Олександра Омельчука, який в травні втік за кордон.

Нагадаємо, 13 травня Омельчук заявив, що склав повноваження і виїхав за кордон через тиск і погрози. Згодом з'ясувалося, що він виїхав за кордон у відрядження, з якого так і не повернувся. Заяву про складання повноважень в раду він не подавав. Натомість стало відомо, що його дружина Ольга продає їхній будинок, автівку та деяке інше майно. Також правоохоронці повідомили, що Омельчук фігурує в справі пов'язаній з розкраданням майна.

Згодом поліція оголосила його в розшук, а суд дозволив арештувати частину майна.

У коментарі Insider Media керуючий справами ради Андрій Лев розповів, що підготовка до сесії триває і її проведення планується 15-16 червня. Також він нагадав, що апарат ради не може ухвалити рішення про проведення сесії, а ініціювати її можуть лише обранці народу. За словами Лева, наразі зібрано підписи фракції "Слуга Народу", "Свобода" та "Батьківщина", аби таку сесію нарешті провести.

Про дату та час проведення засідання громаду сповістять пізніше, - додав посадовець.

Голова фракції "Громадянський Рух "Свідомі" у Луцькій районній раді Юрій Циганюк розповів, що протягом місяця від дня демаршу Омельчука неодноразово звертався до колег з пропозицією провести сесію. 

"Такі нестандртані ситуації потребують оперативної реакції", - вважає депутат.

Проте підтримки більшості депутатів не знайшов. 

Натомість депутатка з фракції "Європейської Солідарності" Оксана Сущук вважає, що так довго збирали сесію, очевидно, тому, що депутати більшості не могли  знайти ту кандидатуру, яка б усії задовільняла.

"Або нема серед "владної" більшості тієї кандидатури, яка б взяла на себе відповідальність за діяльність райради. Зважаючи на певні питання до діяльності при минулому голові", - додає вона.

Водночас депутатка зауважила: якщо серед "владної більшості" такої кандидатури нема, то інші фракції, які до неї не входять, готові висунути свою.

Голова фракції ВО "Свобода" Микола Романюк розповів Insider Media, що з його фракції кандидата на голову не планують висувати. "Сьогодні ми зосереджені на допомозі ЗСУ. Тим більше двоє наших депутатів перебувають на фронті і не зможуть приїхати на сесію, яку планують провести в другій половині тижня", - сказав депутат.

Не планують висувати свою кандидатуру і в "Батьківщині". Про це нам повідомила голова фракції Тетяна Павлова-Багрійчук. Вона додала, що не володіє інформацією про те, чи інші фракції будуть боротися за здобуття крісла голови.

Нагадаємо, що 24 травня депутатка Волиньради Юлія Вусенко заявила, що головою може стати депутат від "За майбутнє" Олександр Гурський. Так, вона написала у Facebook:  

«Гурський Олександр їздить та обдзвонює депутатів, просячи про підтримку і озвучуючи, що партія делегувала його і він дуже хоче «виправити помилки втікача Омельчука».

Також цю інформацію нам підтвердили інші джерела в райраді. Тож, швидше за все новим головою буде однопартієць втікача Омельчука, тобто з представник політичної сили Ігоря Палиця - "За майбутнє".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *