Як влада, благодійники і бізнес Волині об'єдналися на допомогу Херсону

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як влада, благодійники і бізнес Волині об'єдналися на допомогу Херсону
image
Наш Інсайдер / 05.10.2023 / 0 Коментарів

На Волині за підтримки голови обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка благодійною організацією "Шведський центр допомоги" та Будівельною компанією "Інвестор" реалізується масштабний проєкт з допомоги у відновленні Херсонської області.

Так, днями перша вантажівка з вікнами, які прибули на Волинь з Швеції, вирушила на Херсон. Це стало можливим завдяки довготривалим переговорам і консультаціям з іноземними будівельними ініціаторами проєкту, серед яких - волонтер Сергій Порохнавець та підприємець Андрій Разумовський.

Як пояснили організатори, їхня мета - формування гумконвоїв, які з вікнами для відновлення пошкоджених будівель на територій України, які сьогодні вкрай потребують такої допомоги.Наразі до кінця 2023 року планується відправка ще 8 конвоїв отримати від іноземних донорів.

Також, зауважимо, транспортування вікон по території держави здійснює компанія «Легіт Транс».

Керівник компанії «Легіт Транс» Віталій Коценко розповів журналістам ВСН, що вікна у Херсон привезли о 8 ранку:

«Ми виїхали звечора, аби вже о 8 ранку бути в Херсоні. Все, що від нас залежало - виконали, тепер вікна будуть розподілені у ті села Херсонщини, які найбільше постраждали від російського вторгнення в Україну».

Нагадаємо, Волинська область взяла шефство над відновленням села Благодатівка на Херсонщині. Як розповів Юрій Погуляйко, тут потребують відновлення 93 помешкання та один центр первинної медико-санітарної допомоги. З них – 17 споруд повністю зруйновані.

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *