Луцька міськрада - єдина з великих рад Волині, яка не засудила УПЦ МП

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцька міськрада - єдина з великих рад Волині, яка не засудила УПЦ МП
image
Наш Інсайдер / 01.10.2022 / 1 Коментарів

Станом на 10 жовтня районні та міська ради Волинської області засудили діяльність УПЦ МП та закликали центральну владу вдатися до заборони діяльності цієї організанції в Україні.

А 15 вересня відповідне рішення ухвалила і Волинська обласна рада, в якій діє більшість, сформована на базі фракції "За Майбутнє". Зокрема, йдеться про прийняття Закону щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні, скасування державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Волині, накладання санкції на УПЦ МП тощо. 

Аналогічні або схожі рішення увахлили і в решті великих рад Волині, в яких, переважно, діють більшості на основі депутатів партії Ігоря Палиці "За Майбутнє". Так,

- 10 червня це зробила Ковельська районна рада;

- 28 червня Ковельська міська рада;

- 14 серпня Нововолинська міська рада;

- 18 серпня Володимир-Волинська райрада;

- 26 серпня Камінь-Каширська районна рада;

- 27 серпня Володимирська міська рада;

- 29 вересня Луцька районна рада;

- 6 жовтня Любомльська міська рада

Проте, з незрозуміли причин, з таким ж рішенням тягнуть депутати Луцької міської ради, яку очолює "замайбутнівець" Ігор Поліщук. Раніше громада піднімала питання звернення щодо заборони УПЦ МП після повномасштабного вторгнення росії. Міський голова апелював до того, що має бути офіційна ініціатива від депутатів.

Проте, коли депутатка міської ради Алла Доманська (фракція "Європейська Солідарність") підготувала і подала відповідний проєкт рішення, більшість депутатів чомусь цього не підтримала. Натомість  питання виключення представника УПЦ МП з Ради Церков Луцька Ігор Поліщук передав на розгляд цієї Ради, яка після 24 лютого не провела жодного засідання.

На фото:Ігор Поліщук у Храмі Всіх Святих Землі Волинської УПЦ МП 

Коментарі (1):

  1. Я проти МП в україні це не релігія а секта проти Українського народу.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *