На Волині боєць ЗСУ після поранення плете з мамою різдвяні дідухи

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині боєць ЗСУ після поранення плете з мамою різдвяні дідухи
image
Іра Поліщук / 06.01.2023 / 0 Коментарів

Відома соломкарка з Волині Марія Кравчук із синами Іваном та Василем плете новорічні витвори з побажаннями на переможний рік. Уперше мусили працювати і без світла, але, як каже мисткиня, за будь-яких обставин – «із великим хвилюванням за кожну мить життя моєї України»

Про це пише газета Волинь.

У привітанні з Новорічно-Різдвяними святами, яке пані Марія розмістила у соцмережі разом із промовистою світлиною, турійчанка звернулася до знайомих і незнайомих українців з побажанням: «Перемоги і здоров’я!».

Розповіла одночасно, що майстерня зі створення різдвяних дідухів працювала в її хаті упродовж усього грудня. «У кожного з нас є своя відповідальна робота у процесі творення, – пояснила соломкарка. – Сіє злакові Василь, а жнуть серпами уже обидва мої сини. Найголовніший майстер Іван – дисциплінований, точний у роботі. Мусить мати сильні руки, щоб зв’язати сотні колосків у пучок. Бо ж це творення ангелів та зірок!».

Сама Марія Кравчук декорує дідухи і відправляє замовникам, які цінують і вміють відчувати їхню прадавню силу. Каже: «Ось така наша місія, навіть у час війни...».

Варто зауважити, що Іван Кравчук, волинянин із золотими руками, є учасником ще однієї великої місії: воював у ЗСУ, а нині, після поранення, удома – знову займається улюбленою справою.

Нагадаємо, нещодавно у Палаці культури на фестиваль "Професії, що зникають"зібралися майстри традиційних ремесел - зокрема, представлені були і вироби з соломи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *