На Волині з початку року розшукали 205 зниклих дітей

image
Назар Тарадюк / 03.11.2022 / 0 Коментарів

Волинські поліцейські з початку 2022 року розшукали усіх безвісно зниклих дітей.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Упродовж року до підрозділів поліції Волині надійшло 183 заяви та повідомлення про безвісне зникнення 205 дітей. Поліцейські протягом доби розшукали 197 зниклих дітей та ще 8 – понад добу. Усі вони живі та здорові, жодних протиправних дій проти дітей скоєно не було. 

Найбільше заяв про зникнення дітей зареєстровано у Луцькому районному управлінні поліції – 98, у Ковельському районному управлінні поліції – 38, у Володимирському районному відділі поліції – 33, у Камінь-Каширському районному відділі поліції – 13 та одна заява надходила до Головного управління НПУ в області.

Як правило, причини зникнення дітей із дому та навчальних закладів різні. Найпоширеніші з них – це конфлікти з батьками, домашнє насильство, непорозуміння з однолітками, булінг, особисті стосунки, цивільноправові відносини між батьками тощо.

З початку року ювенальні поліцейські надіслали майже 150 подань до органів державної влади з метою встановлення та усунення причин та умов, що спонукають дітей до втеч.

Щоб попередити це явище та вберегти дітей від непередбачуваних наслідків, які можуть настати, співробітники ювенальної превенції постійно проводять роз’яснювальну роботу у навчальних закладах області, а також за місцем проживання дітей, які перебувають на обліку в поліції. 

Станом на сьогодні на обліку у територіальних підрозділах ювенальної превенції перебуває 10 дітей, які два і більше разів упродовж року залишали місце проживання або навчання.

За невиконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності притягнуто 36 батьків за ст. 184 КУпАП та 3 батьків – за вчинення насильства в сім’ї за ст. 173-2 КУпАП.

Співробітники ювенальної превенції рекомендують батькам більше спілкуватися з дітьми, цікавитись їхнім життям, з ким і де вони проводять свій час, дослухатися до них, адже все це може допомогти уникнути різних неприємних ситуацій.

Якщо ж все-таки ви виявили зникнення вашої дитини, не зволікайте та негайно телефонуйте на екстрену лінії зв’язку 102. Адже чим швидше ви повідомите поліцію, тим швидше вдасться розшукати зниклу дитину.

Нагадаємо, луцька тренерка, на занятті з якою мало не втопилась дитина, стала підозрюваною у кримінальному провадженні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *