Нагороду волинського нацгвардійця вручили його бабусі. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Нагороду волинського нацгвардійця вручили його бабусі. ФОТО
image
Оля Коновалова / 14.07.2022 / 0 Коментарів

Волинянин Олексій Дейнека поліг у бою з російськими окупантами поблизу міста Токмак Запорізької області. Тому орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким захисника нагородили посмертно вручили його бабусі Мирославі Іванівні.

Олексій служив строкову службу в одному з підрозділів Національної гвардії України у Запоріжжі та на Великдень мав звільнитись у запас. Однак 26 лютого війна забрала життя нацгвардійця.

«Так добре йому було служити в Запоріжжі. Завжди дзвонив, гордився службою. Казав, ще 100 днів і я повернуся додому. 24 лютого подзвонив вдень, заспокоїв. Каже, бабусю, яка війна! Полякають трошки і перестануть… Я передзвоню…», - як зараз пам’ятає кожне слово останньої розмови з онуком.

Але так і не передзвонив... За кілька днів замість довгоочікуваних слів Олексія «Все добре, скоро повернуся», бабуся (яка фактично замінила хлопцеві маму, адже змалечку самотужки виховувала його сама) почула в телефонній слухавці тихий голос командира: «Вибачте, не вберегли»…

Олексієві назавжди лишилося двадцять. Безжальна жорстока війна забрала його життя, як і сотні інших невинних життів українців. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *