Назар Романюк розповів, як Волинь знайшла пожежне авто для Буданова

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Назар Романюк розповів, як Волинь знайшла пожежне авто для Буданова
image
Наш Інсайдер / 04.08.2021 / 0 Коментарів

Назар Романюк, волинський волонтер, розповів Insider Media, як за допомогою друзів з Швеції вдалося знайти та передати для ГУР МО спеціалізовану пожежну машину.

"Усе почалося з звернення керівника ГУРу Кирила Буданова до голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка. Для одного з аеродромів ГУРу була потрібна пожежно-рятувальна машина з специфічним обладнанням, адже йдеться не про цивільні об'єкти, а про військові, для яких треба і авто потужніше, і спецобладнання на ньому. Наприклад, різаки, які можуть подужати метал літака, а помпа має мати надпотужний тиск", - розказує Романюк.

Нашим розвідникам зголосилися допомогти друзі України з "Шведського центру допомоги". 

"Процес пошуку ускладнювало те, що таких машин не виробляють у великій кількості через їхню специфічність. Крім того вони мають відповідати низці сучасних стандартів і старі моделі вже не підходили. На щастя, наш друг директор «Шведського центру допомоги» Сергій Порохнавець знайшов таке авто у Швеції і за допомогою наших друзів його викупили. Скажу лише, що помпа до нього коштувала десь 25 000 євро, а загальна вартість - приблизно 100 000 євро", - каже Назар Романюк.

І вже наприкінці липня авто у повному забезпеченні ті обладанні передали особисто керівник ГУР МО Кирилу Буданову.

"Дякую всім, хто долучився до цього проєкту і з українського боку, і з шведського боку. Разом ми сильні", - прокоментував Нараз Романюк.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *