Політичні ігри по-волинськи: як «За Майбутнє» «глушить» «ЄС». БЛОГ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Політичні ігри по-волинськи: як «За Майбутнє» «глушить» «ЄС». БЛОГ
image
Наш Інсайдер / 06.04.2023 / 0 Коментарів

За два дні до повномасштабного вторгнення росії в Україну Президент Володимир Зеленський звернувся до всіх політиків об'єднатися перед наступом ворога, щоб створити "коаліцію оборони". І певний період все так і було, особливо в прифронтових регіонах.  

Проте за півроку на тій ж самій Волині на всю розвернулися політичні ігрища, які в основному кполягали в тому, що партія "За Майбутнє" всіляко блокувала ініціативи опонентів з "Європейської Солідарності". Так, приміром, було в Луцькій міській раді, коли депутатка від "ЄС" Алла Доманська восени 2022 року запропонувала засудити діяльність УПЦ МП та закликати владу країни заборонити діяльність цієї організації. Більшість депутатів, яка сформована на базі "За Майбутнє", не підтримала цю ініціативу, хоча на той момент майже всі великі раді Волині підтримали подібні звернення.

На одній з останніх сесій Волиньради знову ж більшість, сформована на базі партії "За Майбутнє", не підтримала проєкт рішення, ініційований "ЄС", про звернення щодо повернення виплат військовим. Питання було і залишається мегаактуальним, але в результаті - його "зарубали", мовляв, треба відправити на доопрацювання. А тим часом військові, які повертаються з передової, часто за власні кошти лікуються і відновлюють втрачену амуніцію, не кажучи про те, що комусь треба допомагати своїм родинам або хочеться відкласти гроші на майбутнє. На жаль, не розуміють цього і на всеукраїнському рівні, бо Верховна Рада так і не відновила виплат.

*********

Нині новий скандал зараз зріє в облраді. Тиждень тому, 29 березня, "Європейська Солідарність" подала проєкт рішення "щодо припинення договору оренди та або користування УПЦ (мп) церковними спорудами, що перебувають у державній власності". Минуло 6 днів і "на арену" вийшла "більшість", яка вустами своїх постійних сателітів з партії "Свобода" озвучила фактично аналогічну ініціативу, яку можуть ухвалити вже 11 квітня, для чого скликають позачергову сесію. Водночас, проєкт рішення "ЄС" швидше за все "піде" на чергову сесію. 

На мою думку, це ніщо інше, як спроба перехопити ініціативу в "ЄС" в питанні "виселення УПЦ МП", після того як набули розголосу події в Хмельницькому, де влада адекватно зреагувала на неадекватні дії представників церкви-"агентів ФСБ".

І ніби як спочатку думаєш: та окей, хай як хочуть це зроблять, аби зробили. Бо "московська церква" давно має бути заборонена в Україні, як п'ята колона росії. Але... Така ситуація в нашому регіоні вже навіть довше як з 2019 року, коли офіційно у всіх великих громадах і радах керують представники або "союзники" партії "За Майбунтє". Опозиція цій владі присутня (наприклад, та ж "ЄС"), але її роль більше декоративна. У демократичних країнах до опозиції прислухаються та часто шукають з нею консенсусу, бо має бути баланс сил, хоча б на папері.

На Волині її немає навіть на папері. Хтось скаже, що під час війни не до політичного балансування, але я так не думаю. Якщо маєте протилежну думку - пишіть її в коментарях.

 

АВТОР - АНАТОЛІЙ КОТЛЮК

Редакція Insider Media звертає увагу на те, що цей текст є блогом, в якому висловлено особисту думку автора. Редакція не обов'язково поділяє позицію блогерів. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *