Зливав дані росіянам: СБУ виявила агента ФСБ в «Укрзалізниці»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зливав дані росіянам: СБУ виявила агента ФСБ в «Укрзалізниці»
image
Назар Тарадюк / 09.02.2023 / 0 Коментарів

У лавах "Укрзалізниці" викрили російського агента, який працював на ФСБ і корегував ракетні удари по Києву.

Про це інформує Служба безпеки.

"російським агентом виявився діючий посадовець регіональної філії "Південно-Західна залізниця", якого спецслужба рф залучила до негласної співпраці після повномасштабного вторгнення. У разі захоплення регіону загарбники обіцяли своєму поплічнику лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях", - йдеться в повідомленні.

Чоловік перебував на постійному зв’язку з кадровим співробітником ФСБ, який координував його діяльність.

Окупантів цікавили розвіддані про час та місце пересування військових ешелонів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Також ворожий поплічник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві.

Повідомлється, що співробітники СБУ спрацювали на випередження і своєчасно викрили російського агента, якого затримали у Чернігові. У чоловіка виявили смартфони із листуванням з представником ФСБ. Агенту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання – до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *