У луцькій стоматполіклініці продовжується хвиля сумнівних звільнень

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У луцькій стоматполіклініці продовжується хвиля сумнівних звільнень
image
Назар Тарадюк / 27.09.2024 / 0 Коментарів

У Луцькій міській клінічній стоматологічній поліклініці продовжуються незаконні звільнення лікарів.

Про це у Facebook інформує лучанка Ольга Мойсік.

«Сьогодні чергове свавілля в стоматполіклініці. Звільнена вдова загиблого в лютому цього року воїна. Тіло ще не доставили.

Підстава- ніби то прогул без причини місячної давності.

Насправді причина в тому, що вона проходить свідком по позову Миколи і на минулому тижні сказала кадровичці, що особисто бачила заяви Мойсіка на звільнення і прийом.

На утриманні двоє дітей», - йдеться у повідомленні.

Додаємо повідомлення про звільнення за прогул лікаря-стоматолога-терапевта Бобровської Вікторії Андріївни:
 
«27 вересня 2024 року Комунальне підприємство «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» прийняло рішення про звільнення лікаря-стоматолога-терапевта поліклінічного відділення №4 Бобровської Вікторії Андріївни за прогул на підставі пункту 4 частини 1 статті 40 Кодексу законів про працю України.

Після звільнення працівника у соціальних мережах з’явилися публікації, які містять недостовірну та викривлену інформацію. З метою об’єктивного інформування громадськості про обставини та підстави звільнення, повідомляємо наступне:

Лікар-стоматолог Бобровська В.А перебувала у щорічній відпустці з 1 липня по 30 липня 2024 року. Звертаємо увагу на те, що комунальне підприємство не скористалося своїм правом, передбаченим частиною першою статті 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», та не обмежило тривалість відпустки до 24 календарних днів. Під час відпустки та після її завершення Вікторія Бобровська перебувала деякий час на лікарняному. При цьому, вона не звернулася до стоматологічної поліклініки щодо перенесення відпустки на інший період у звʼязку з перебуванням її на лікарняному. В свою чергу, стоматологічна поліклініка вкотре пішла на зустріч Бобровській та надала невикористані 6 днів щорічної відпустки, які були використані після закриття листків непрацездатності.

Бобровська В.А мала приступити до роботи 26 серпня 2024 року, але вийшла на роботу лише 29 серпня, не надавши жодних поважних причин свого прогулу.

При прийнятті рішення про звільнення Бобровської В.А. було враховано її попередню роботу, зокрема, той факт, що остання раніше вже мала подібні випадки прогулу, регулярно не виконувала виробничі/планові показники, які встановлені наказами комунального підприємства та є обовʼязковими для лікарів стоматологічної поліклініки.

Детальне обґрунтування та мотиви звільнення Бобровська В.А викладено у відповідному наказі.

Наголошуємо на тому, що право роботодавця звільнити працівника за прогул (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин, відповідно до пункту 4 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, є безумовним.

Разом з тим, вважаємо неприпустимим спотворення інформації про цю ситуацію, зокрема в частині сімейних обставин звільненого працівника, з метою подання цього звільнення у викривленому вигляді, який не відповідає дійсності.

Звертаємося до депутатів та інших осіб утриматися від спотворення інформації та використання ситуації задля досягнення особистих або політичних цілей!»

Нагадаємо, після розмови з директоркою КП «Луцька міська стоматполіклініка» Любов'ю Яковчук голову профкому закладу Сергія Мойсіка забрала «швидка»Лікар розповів, як у Луцькій стоматполіклініці тиснуть на працівників.

Також У Луцькій стоматполіклініці був скандал з пільговим лікуванням бійця

Читайте також: У Луцькій стоматполіклініці звільнили лікаря, який повернуся з фронту

Окрім того, колишня працівниця Луцької стоматологічної поліклініки Ольга Ярошик подала до суду на медзаклад через незаконне звільнення з посади.

До слова, У Луцьку стоматполіклініка списує томограф за 1,3 млн.

Читайте також: Суд визнав незаконним звільнення лікаря із луцької стоматполіклініки

Нещодавно стало відомо, що директорка стоматології бронює лікарів з приватної клініки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *