Хто може зайняти місце втікача Омельчука: назвали 3 кандидатів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Хто може зайняти місце втікача Омельчука: назвали 3 кандидатів
image
Наш Інсайдер / 20.05.2023 / 0 Коментарів

На Волині, за інформацією наших джерел, триває інтенсивний пошук нового керівника ради, а чи не головну роль в цьому процесі виконує голова обласної ради Григорій Недопад (партія "За Майбутнє"). Це й не дивно, адже в депутатських колах стверджують нібито попередній голова Олександр Омельчук був саме креатурою обласної ради. 

Проте 13 травня стало відомо, що Омельчук виїхав з України. Спочатку він заявив про політичний тиск, потім повідомили, що політик є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання комунального майна.

Тож нині справа Омельчука перебуває в іншій площині, але районна рада фактично залишилася без голови. Ситуацію ускладнює і те, що заступник голови  Сергій Сівак від партії "Свобода" перебуває у лавах ЗСУ в одній найгарячіших ділянок фронту війни з росією. 

Обов'язки керівника ради наразі виконує заступник керівника апарату райради, керуючий справами Андрій Лев (партія "Слуга Народу"). Але він "не горить бажанням" зайняти місце голови.

Тож, наші джерела в депутатському корпусі інформують, що наразі обговорюються три кандидатури, які, ймовірно, розглядаються на посаду голови. Хто ж ці люди: 

Юрій Бондарук ("Слуга Народу")

Один з найочевидніших кандидатів на крісло голови. Омельчук представляв партію Ігоря Палиці "За Майбутнє" і було б щонайменше дивним пропонувати на голову саме представника цієї політсили. Проте логіка не завжди превалює в прийнятті певних рішень владою. 

Бондарук - голова фракції, від початку повномасштабного вторгнення звітує про волонтерську роботу, як і більшість депутатів (навіть втікач Омельчук це регулярно робив). 

Але на перешкоді можуть стати скандали, з яким пов'язують Юрій Бондарука та його брата - Романа. Численні публікації про це з'являлися в 2020 році на сайті ІА "Волинські новини". Не будемо переповідати їх зміст, зрештою кожен може переглянути їх, але голова будь-якого колегіального органу - це відповідальна посада, яку має займати людина з кришателовою репутацією (або максимально можливо кришталевою), адже вона презентує не лише депутатів, а й весь район, є його "обличчям", якщо так можна сказати.

 

Олександр Гурський ("За Майбутнє")

Цього депутата називають "креатурою Григорія Недопада". Він нібито є кумом голови Волинської обласної ради. 

Недопад і Гурський знайомі щонайменше з часів Ківерцівської райради, яку перший очолював до 2018 року. Коли Недопад пішов на посаду першого заступника міського голови Луцька, його місце спочатку зайняв Василь Хмілевський. Проте менше як за рік він звільнився і саме Гурський  став головою Ківерцівської райради. 

Після реформування райрад він пішов "на підвищення" - у крісло старости Прилуцького округу Луцької громади. Також обрався депутатом Луцької райради від "За Майбутнє" і тепер, за твердженням джерел, Недопад пропонує підвищити "перевіреного" кадра. До речі, в 2018 році на сесію, під час якої обирали Гурського, приїжджали і Недопад, і Омельчук і всіляко закликали підтримати кандидатуру "їхнього протеже".

Ніби як перешкод для цього призначення і нема, але можуть виникнути певні проблеми, а саме — жителі Прилуцького, на умовах анонімності, розповідають, ніби Гурський зловживає спиртним, що аж ніяк не вписується в образ голови райради.

 

Роман Ляхович ("За Майбутнє")

Роман Ляхович - "свіжа кров" партії Ігоря Палиці. Він реалізував себе у лісовій сфері. Має декілька відповідних освіт. Працював у Ківерцівському, Цуманському, Маневицькому, Колківському лісових господарствах.  У 2015 році навіть намагався очолити обласне управління лісомисливського господарства.

Згодом чомусь пішов з лісгоспів, подейкують, ніби це пов'язано з корупційними скандалами або занадто великою амбітністю Романа Ляховича. Якби там не було, але він перейшов у бізнес, теж пов'язаний з лісовою сферою.

Нині ж, за інформацією джерел в депутатському корпусі, головний лісівник Волині Олександр Кватирко підтримує призначення Ляховича на посаду голови райради. Думаємо, не варто розповідати, що на Волині лісівники впливовіші навіть за більшість партій.

****************************

Наразі невідомо, коли відбудеться обрання голови райради. Не скликано сесії, депутати, які спілкувалися з Insider Media, кажуть, що обговорення кандидатів відбувається лише у вищих колах влади на Волині. Тож нам залишається спостерігати за цим процесом та інформувати волинян про перебіг подій. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *