«Заборона» УПЦ МП в Луцьку: чи підтримають її Поліщук і депутати?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Заборона» УПЦ МП в Луцьку: чи підтримають її Поліщук і депутати?
image
Наш Інсайдер / 23.04.2023 / 0 Коментарів

У порядок денний чергової сесії Луцької міської ради, яку планують провести 26 квітня, пропонують внести проєкти рішень про припинення права постійного користування земельними ділянками громадам УПЦ МП та закликати центральну владу заборонити діяльність релігійних структур, які співпрацюють з росією.

Про це 21 квітня під час заісідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації доповідав депутат Андрій Лучик - ініціатор проєктів рішень.

Зокрема, він зауважив, що пропонує ухвалити рішення, які не будуть перевищувати повноваження ради, а підготують кроки, щоб здійснювати реальні заходи для вирішення питання національної безпеки. Тобто йдеться про припинення діяльності УПЦ МП на території Луцької громади.

Для цього Андрій Лучик пропонує звернутися до Президента та Верховної Ради щодо ухвалення законів, які заборонять діяльність релігійних організацій, які співпрацюють з росією..

А також департаменту містобудування провести інвентаризацію ділянок, які перебувають у користуванні громад УПЦ МП, та підготувати проєкти рішень щодо припинення користування ними.

Ще одним зверненням депутати можуть закликати священослужителів УПЦ МП та вірян цієї структури виходити з її лав. 

Наразі невідомо чи проєкти рішень включать у порядок денний. Остаточне рішення ухвалення або напередодні під час погоджувальної ради, або ж на початку засідання сесії.

Нагадаємо, на початку квітня була зареєстрована петиція до міського голови Ігоря Поліщука та ради з закликом розірвати всі договори Луцька з УПЦ МП. Вона швидко набрала необхідну кількість голосів та очікує рішення депутатів. Також чимало людей в соцмережах вимагають від влади міста рішучіших заходів у цьому питанні.

Крім того раніше рішення про заборону діяльності УПЦ МП та припинення користування ділянками ухвалили Луцька районна рада, Волинська обласна рада, Нововолинська та Володимирська міські ради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *