Хто з депутатів не прийшов на сесію Волиньради про заборону упц мп

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Хто з депутатів не прийшов на сесію Волиньради про заборону упц мп
image
Наш Інсайдер / 11.04.2023 / 0 Коментарів

Волинська обласна рада 11 квітня зібралася на позачергову сесію, щоб ухвалити рішення про заборону діяльності упц мп в регіоні.

Також депутати "попрохали" Волинську ОДА "виселити" з Зимненського монастиря представників цієї проросійської релігійної організації. Зауважимо, що на сесію запросили митрополита Луцького та Волинського ПЦУ Михаїла.

За ці рішення проголосували позитивно всі з 54 присутніх депутатів. У протоколі голосування навпроти інших обранців громади стоїть позначка "Відсутній".

Зокрема:

Іван Киричик з партії "ЗА Майбутнє",

Сергій Юнак з партії "Слуга народу",

Сергій Ніщик ("Слуга народу"),

Микола Макарук ("Слуга народу"),

Ігор Волошенюк ("Аграрна партія України"),

Андрій Мельник ("Аграрна партія України"),

Юлія Вусенко ("Європейська Солідарність"),

Артем Запотоцький ("ЄС"),

Олександр Пирожик ("Свобода"),

Андрій Козюра ("Батьківщина").

Щодо двох останніх у цьому списку обранців громади — Андрія Козюри та Олександра Пирожика — то нині вони в лавах ЗСУ захищають державу на східних кордонах.

Артем Запотоцький розповів, що декілька днів тому отримав позитивний тест на COVID-19, тож перебуває в самоізоляції. 

Його колега по партії Юлія Вусенко розповіла, що перебуває в робочій поїздці, яку не могла перенести, оскільки сесію скликали в короткі терміни. 

"Мою позицію, думаю, знають не лише мої однопартійці, але і колеги з інших фракцій, а також виборці. Більше того, ми від "Європейської Солідарності" подали проект рішення, за моїм підписом, з цього питання ще 29 березня, проте раду зібрали на позачергову сесію без врахування нашого проекту і партії "більшості" оголосили себе ініціаторами. Але зараз не про це - сьогодні рішення прийнято і це вважаю перемогою та складовою великої перемоги України, яку всі ми так очікуємо!" - сказала Юлія Вусенко.

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *