Гостинний двір Прайзлерів: луцького активіста знову хочуть судити

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Гостинний двір Прайзлерів: луцького активіста знову хочуть судити
image
Назар Тарадюк / 23.09.2024 / 0 Коментарів

Через мітинг під стінами суду знову судитимуть очільника громадської організації «Семиярусна гора» Любомира Дмитришина, який разом з небайдужими лучанами понад рік захищає від забудови місцеву пам'ятку.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповіла комунікаційниця ГО «Семиярусна гора» Анастасія Гачкевич.

Нагадаємо: що активісти цієї ГО вже понад рік ведуть такі собі війни із міською владою щодо забудови Гостинного двору Прайзлерів у Старому місті на вулиці Кафедральній, 4. Спершу в історичній будівлі активна молодь хотіла облаштували публічний простір для проведення культурних заходів, проте вже взимку, за розпорядженням влади, туди почали звозити важку техніку для підготовки території до державно-приватного партнерства (ДПП).

Протягом 2023 року тривали процеси з визначення забудовника Гостинного двору. На конкурс подався лише один учасник – консорціум двох компаній ТзОВ «Любарт ЛТД» та ТзОВ «Рібас Хотелс Груп».

Активісти вважають: двір забудовуватимуть незаконно. Тому вони спершу звернулись у поліцію, потім у прокуратуру, а зараз дійшли до суду. Під час перерви у судовому засіданні 19 вересня під стінами адмінбудівлі вкотре зібралися люди. На організатора мирного зібрання Любомира Дмитришина вкотре склали «адмінку».

«Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій – стаття, за якою Любомира судили минулого року і за якою хочуть судити знову. Проте в нас уже є досвід спільних перемог у справах за совковими статтями, яким не місце в українському законодавстві», – розповіла нашим журналістам Гачкевич.

Ми вже писали, що ще 14 липня 2023 року Любомир Дмитришин організував протест проти забудови Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку. Відомо, що Лише одна фірма хоче реставрувати Гостинний двір Прайзлерів. Чи пов'язаний потенційний інвестор Будинку Прайзлерів з Ігорем Палицею? Пізніше стало відомо, що луцька влада судиться з активістами.

Нардеп Стернійчук прокоментував рішення по будинку Прайзлерів. А Луцькі активісти далі вимагали справедливості в суді та перемогли Ігоря Поліщука в суді.

Пізіше суд зобов'язав розпочати досудове розслідування за фактом проведення будівельних робіт на території будинку Прайзлерів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *