Харчування школярів Луцька: як працюють над прозорістю закупівель

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Харчування школярів Луцька: як працюють над прозорістю закупівель
image
Назар Тарадюк / 25.06.2024 / 0 Коментарів

У Луцькій міськраді зареєстрували проєкт рішення, який зобов'яже Луцький комбінат шкільного та студентського харчування оприлюднювати закупівлі на Prozorro. 

Про це повідомив депутат міськради Андрій Лучик.

«Підготував проект рішення, яке зобов’язуватиме Луцький комбінат шкільного харчування здійснювати свої закупівлі через систему Прозоро.

Нагадаю, попередній проект про внесення змін до статуту Комбінату я відкликав через побоювання колег-депутатів, що це заблокує роботу підприємства.

Натомість Ірина Чебелюк запропонувала підготувати окреме рішення міської ради, не вносячи зміни до статуту», - написав він.

Як зазначив Лучик, проєкт рішення звучить так:

Керуючись ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» міська рада ВИРІШИЛА:

1. Вважати комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування» замовником відповідно до ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі».

2. Зобов’язати комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування» здійснювати свої закупівлі шляхом використання електронної системи закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з 01.09.2024 року.

3. Контроль за виконання рішення покласти на заступника міського голови, керуючого справами виконкому Вербича Ю.Г., постійну комісію міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту та постійну комісію з питань комунального майна та приватизації.

«Не дивно, але адвокат Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Вадим Матвіїв знайшов 100500 причин, чому закупівлі підприємства не можна проводити через систему Прозоро.

Водночас приємно, що колеги-депутати з комісії комунального майна і комісії законності одноголосно підтримали цей проект рішення.

Почекаємо до завтра, коли питання розглядатимуть на черговій сесії Луцької міськради», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, депутат Луцької міської ради Андрій Лучик заявив, що комунальне підприємство годує дітей у школах міста за суттєво завищеними цінами.

Натомість директорка КП Світлана Шмід опублікувала великий допис у Facebook, в якому заявила, що звинувачення депутата - неправдиві. 

Ви можете прочитати: ЧИ КРАДУТЬ НА ЇЖІ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ У ЛУЦЬКУ: ХРОНІКА СКАНДАЛУ

До слова, Анонсований мером Поліщуком позов до депутата Лучика досі не подали.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *