Втеча Омельчука: чому Луцька райрада досі не звільнила його

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Втеча Омельчука: чому Луцька райрада досі не звільнила його
image
Наш Інсайдер / 25.05.2023 / 0 Коментарів

Луцька районна рада за майже два тижні так і не спромоглася зібратися, щоб принаймні звільнити втікача Олександра Омельчука з посади голови. 

Як пояснив керуючий справами ради Андрій Лев, у нього немає повноважень потрібних для скликання ради. Мовляв, вони є у заступника Сергія Сівака, але той перебуває у лаваз ЗСУ і увільнений від виконання обовязків заступника.

Також Лев повідомив, що виконавчий апарат ради з першого ж дня відсутності голови приступив до організаційно-технічної підготовки позачергової сесії, але згідно п.7 ст 46 ЗУ та п.15.4 ст. 15 Регламенту скликання сесії має бути ініціативою депутатів.

Проте, за інформацією джерел Insider Media, сесія не скликається через те, що більшість наразі погоджує єдиного кандидата на голову ради. Зокрема, ним нібито має стати Прилуцький староста, депутат від партії "За майбутнє", яку, до слова, представляє і Омельчук, Олександр Гурський.

Так, депутатка Волиньради, голова фракції "Європейської солідарності" Юлія Вусенко заявила:  

«Гурський Олександр їздить та обдзвонює депутатів, просячи про підтримку і озвучуючи, що партія делегувала його і він дуже хоче «виправити помилки втікача Омельчука».

Редакція Insider Media намагалася зв'язатися з паном Гурським телефоном, але слухавку він не підняв. А 25 травня в старостаті повідомили, що він поїхав у справах на округ.

Читайте також: «ВТЕЧА» ОМЕЛЬЧУКА З ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ»: ВСЕ ЩО ВІДОМО

 

 

Нагадаємо, 13 травня Омельчук опублікував відео, де заявив про тиск і погрози, через які він нібито виїхав за кордон. Проте згодом він видалив відео. Виявилося, що поліція веде розслідування щодо розкрадання майна, в якому фігурує Олександр Омельчук.

Волиняни переважно негативно відреагували на заяву Омельчука, називаючи його неприємними слова і навіть "маріонеткою Палиці".

Також стало відомо, що Омельчук під час виїзду користувався запрошенням громадської організації «Help Ukraine», один з засновників якої є депутат райради Юрій Бондарук. Той заявив, що нічого про виїзд Омельчука не знав.

А вже 22 травня стало відомо, що дружина Олександра Омельчука розпродає його майно. Будинок, автівку та деяке інше майно знайшли на сайті сервісу оголошень «OLX.ua».

Того ж дня чиновника поліція оголосила в розшук. За інформацією джерел, він міг опинитися в Канаді або у Словаччині.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *