У справі депутата Волиньради Кошельника призначили засідання

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У справі депутата Волиньради Кошельника призначили засідання
image
Назар Тарадюк / 25.01.2024 / 0 Коментарів

У справі за обвинуваченням депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Валентина Кошельника у зловживанні впливом за неправомірну вигоду Вищий антикорупційний суд призначив підготовче засідання на 26 січня.

Таке рішення 17 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на 26 січня 2024 року о 15:30 у приміщенні Вищого антикорупційного суду підготовче судове засідання, в яке викликати учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував депутата Кошельника з альтернативою 900 тисяч грн застави. Ці кошти внесли і його відпустили під такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Волинської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, 12 вересня ЗМІ повідомили, що депутата Волинської обласної ради від партії "За майбутнє", директора Володимирського спортивного ліцею Валентина Кошельника затримали на хабарі у 25 тисяч доларів. Частину коштів він нібито мав передати меру Володимира від цієї ж партії Ігорю Пальонці. Про це також писали всеукраїнські медіа з посиланням на Нацполіцію.

Проте мер записав відео, в якому сказав, що не причетний до цієї справи. А згодом слово взяла поліція, в офіційному пресрелізі якої дані про Пальонку відсутні. Кажуть, ніби слідство триває і шукають докази/свідчення, які б пов'язали мера з цим скандалом.

А 13 вересня голови Волинської облради від партії "За майбутнє" Григорій Недопад заявив, що Кошельника відсторонять від посади директора ліцею.

Водночас у Володимирі депутат міської ради Микола Юнак обговорює питання висловлення недовіри Пальонці. 14 вересня у обласній раді комісія з питань освіти проголосувала за відсторонення Кошельника.

15 вересня стало відомо, що Кошельнику обрали захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 дібПізніше Кошельника залишили під вартою.

Завершили розслідування щодо депутата Волиньради Кошельника. Потім Антикорупційний суд продовжив обов'язки Кошельнику.

Читайте також: Що-що у депутата в декларації? Волинська облрада

Пізіше стало відомо, що Справу Кошельника скерували до суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *