Через втечу Омельчука пропонують скликати сесію Волиньради

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Через втечу Омельчука пропонують скликати сесію Волиньради
image
Наш Інсайдер / 22.05.2023 / 0 Коментарів

Питання, пов'язані з виїздом голови Луцької районної ради Олександра Омельчука (партія "За Майбутнє") за кордон, можуть стати об'єктом розгляду Волинської обласної ради.

22 травня відповідне звернення передали голові облради Григорію Недопаду від імені фракцій "Європейської Солідарності" та "Аграрно партії".

Як повідомила керівниця "ЄС" на Волині Юлія Вусенкоситуація, яка виникла в Луцькій районній раді є неприйнятною і дивною не лише для виборців Волині, а й Україні. Відбувся підрив основи місцевого самоврядування і волевиявлення людей в регіоні.

Автори звернення впевнені, що Волинська обласна рада має розглянути цей випадок на пленарному засіданні та публічно озвучити своє рішення.

Тож вони закликають скликати позачергову сесію або під час засідання чергової сесії ухвалити рішення, проєкт якого додано до звернення.

"Позиція "замовчування ситуації" є неприйнятною та розцінюється як прояв неповаги до виборця", - йдеться в документі.

У проєкті рішення, зокрема, пропонується звернутися до очільників вищих органів влади щодо:

  • забезпечення об'єктивного та неупередженого розслідування озвучених фактів головою Луцької районної ради Олександра Омельчука щодо погроз місцевому самоврядуванню на Волині.
  • посилити увагу силових відомств щодо діяльності незаконних громадських формувань в Україні та належне виконання Указу Президента України No27/2023 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 січня 2023 року "Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану".

Нагадаємо, 13 травня Омельчук опублікував відео, де заявив про тиск і погрози, через які він нібито виїхав за кордон. Проте згодом він видалив відео. Виявилося, що поліція веде розслідування щодо розкрадання майна, в якому фігурує Олександр Омельчук.

Волиняни переважно негативно відреагували на заяву Омельчука, називаючи його неприємними слова і навіть "маріонеткою Палиці".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *