Як нардепи з Волині голосували за відкрите декларування. РЕЗУЛЬТАТИ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як нардепи з Волині голосували за відкрите декларування. РЕЗУЛЬТАТИ
image
Наш Інсайдер / 05.09.2023 / 0 Коментарів

З-поміж шести волинських народних депутатів за відкрите декларування доходів українських посадовців "за" голосували Ірина Констанкевич та Ігор Гузь. Навпроти прізвищ Ігоря ПалиціВячеслава Рубльова та Степана Івахіва стоїть відмітка "Відсутній", а от Валерій Стернійчук, згідно протоколу, не голосував взагалі.

Поправка про відкриття реєстру декларацій №371 набрала лише 199 голосів “за”, найбільший рівень підтримки за неї у фракціях “Голос” та “ЄС”. Найменша підтримка у голосуванні за відкриття реєстру у фракції “Батьківщина” та групи “Відновлення України”.

Також депутати ухвалили декларування, але самі декларації будуть закриті для громадськості.

Так, законом передбачається подання декларацій за 2021-2023 роки.

Зазначається, що військові (крім членів військово-лікарських комісій і територіальних центрів комплектування), полонені, громадяни на тимчасово окупованих територіях не повинні подавати декларації до закінчення воєнного стану або деокупації території. Після закінчення воєнного стану або після демобілізації військові матимуть 90 днів на подання декларацій.

Члени сім’ї суб’єктів декларування, які виконують завдання в інтересах національної безпеки чи перебувають на територіях, які постраждали від збройної агресії російської федерації проти України, матимуть право подати декларацію в аналогічні строки.

Суб’єкти декларування, які є полоненими, інтернованими, зобов'язані подати декларації не пізніше 90 днів з дня повернення на підконтрольну Україні територію.

Окрім того, встановлюється, що суб'єкти декларування, які внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби чи інших службових повноважень перебувають на стаціонарному лікуванні (у тому числі закордоном) або у відпустці для лікування та/або реабілітації, зобов'язані подати декларації не пізніше 90 днів з дня завершення відповідного стаціонарного лікування чи відпустки.

Документом передбачено, що особи, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, протягом 30 календарних днів з дня припинення відповідної діяльності мають подати декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Також передбачено, що упродовж 30 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

Документом передбачається, що дані про об’єкт, який перебував у володінні або користуванні суб’єкта декларування або членів його сім’ї, зазначаються в декларації, якщо такий об’єкт перебував у володінні або користуванні не менше 183 календарних днів упродовж строку, що включає звітний період та/або два місяці, що передували закінченню звітного періоду, а ринкова вартість користування таким об’єктом протягом періоду його користування в межах звітного періоду суб’єктом декларування перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *