Історію залили бетоном: луцькі активісти просять зупинити забудову

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Історію залили бетоном: луцькі активісти просять зупинити забудову
image
Назар Тарадюк / 24.10.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку просять розірвати договори оренди земельних ділянок на Кафедральній, 13 та Драгоманова, 15.

Відповідну петицію на E-dem 23 жовтня зареєстрував очільник громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин. Нині вона зібрала 114 підписів із 300 необхідних.

Як зауважив активіст, 10 жовтня організована група людей розпочала земляні роботи на вул. Кафедральній, 13 у Луцьку.

«Уже 18 жовтня вони залили бетонну основу для фундаменту майбутнього житлово-офісного центру та зруйнували підземелля XVI-XVII століть на цій території. Щонайпізніше з кінця XVIII століття на Кафедральній, 13 існував гральний дім «Пекло». Тут лучани грали в більярд і азартні ігри. Є припущення, що таку назву заклад отримав через свою погану репутацію серед місцевих. Як би там не було, до наших днів збереглися частини втраченої забудови попередніх століть.

Ба більше, луцьке «Пекло» розташоване одразу в кількох охоронних зонах: історичному ареалі № 1 міста Луцька «Старе Місто»; на території поширення археологічного культурного шару щойно виявленого об’єкта культурної спадщини «Поселення Луцьк-V»; на території Державного історико-культурного заповідника м. Луцьк», - зазначає активіст.

Він додає, що це не перший випадок руйнування на цій ділянці.

«Від 2012 року локація перебувала в оренді іншого забудовника, який планував будівництво житлово-офісного центру. З цим періодом пов’язані вивезення склепінь давніх підвалів. Завдяки протестам громади, тоді забудовника таки вдалося зупинити, і в 2023 році договір оренди з ним розірвали», - додає Любомир.

Автор петиції просить взяти її до розгляду.

«За результатами розгляду винести на порядок денний чергвої сесії міської ради проєкт рішення про розірвання договору оренди землі з ТОВ «МБК» на земельну ділянку з кадастровим номером 0710100000:11:116:0004 на вул. Кафедральній, 13 у м. Луцьку.
Винести на порядок денний чергвої сесії міської ради проєкт рішення про розірвання договору оренди землі з ТОВ «МБК» на земельну ділянку з кадастровим номером 0710100000:11:116:0003 на вул. Драгоманова, 15 у м. Луцьку.

Про результати розгляду петиції повідомити на електронну адресу: sevenhora7@gmail.com», - йдеться у петиції.

Нагадаємо, У мерії Луцька прокоментували скандал в Старому місті.

Читайте також: Офіси на археологічних розкопках: хто отримав землю в Старому місті

Також ми писали - Поки знищують історію Луцька, мер Ігор Поліщук бездіє, - ЗМІУ Луцьку забудовники заливають історичні підземелля бетоном.

У Луцьку 400-річні підземелля заливають бетономДепутат міськради викликав на місце поліцію.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *