Петиція про ліквідацію мунварти Луцька набрала 300 підписів. Що відповість Ігор Поліщук?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Петиція про ліквідацію мунварти Луцька набрала 300 підписів. Що відповість Ігор Поліщук?
image
Оля Коновалова / 29.08.2022 / 0 Коментарів

Петиція про ліквідацію департаменту муніципальної варти та розслідування діяльності департаменту та його очільниці Юлії Сиротинської за весь період існування структури вже набрала більше, ніж достатню кількість голосів.

Для того, аби петиція потрапила на розгляд до Луцької міської ради, вона має набрати щонайменше 300 голосів, натомість петицію про ліквідацію мунварти уже підтримали 376 людей. При тому, що до кінця збору підписів ще 9 днів.

Нагадаємо, що звернення опублікували на платформі єдиних петицій 24 серпня.

Вочевидь, підставою для цього стали скандали за участю інспекторів муніципальної варти, які мали місце зовсім нещодавно. Так, на вул. Привокзальній муніципали конфіскували у бабусі відра з фруктами та ягодами, а коли літня жінка намагалась забрати крам, зав'язалась шарпанина. Через кілька днів історія повторилась вже на вул. Ковельській.

Зауважимо, що у липні минулого року петицію з такою ж вимогою вже реєстрували, вона набрала достатню кількість голосів та була скерована на розгляд до міської ради.

Тоді у відповіді лучанам чітко дали зрозуміти – ліквідовувати мунварту ніхто не буде.

«Вказані в петиції твердження, що департамент не виконує своїх прямих функцій - безпідставні та недоведені. Жодних порушень працівниками департаменту чи невиконання посадових обов’язків зафіксовано не було, підстав ліквідувати департамент муніципальної варти, як виконавчий орган міської ради, немає», - йдеться в офіційній відповіді Луцької міської ради.

Читайте також:

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *