У Луцьку хочуть створити центри, де можна зарядити телефон та набрати води в разі енергетичної кризи

  • Головна
  • НОВИНИ
  • У Луцьку хочуть створити центри, де можна зарядити телефон та набрати води в разі енергетичної кризи
image
Оля Коновалова / 28.10.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку пропонують створити мережу кризових інформаційних центрів. 

З такою пропозицією нещодавно виступив депутат Луцької міської ради Михайло Наход.

Він зазначив, що протягом останніх місяців росія нещадно обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури в нашій країні, щоб спровокувати гуманітарну кризу напередодні зими.

Він ворожих обстрілів нещодавно постраждав і Луцьк. Внаслідок цього значна частина міста залишилась без електро- та водопостачання на декілька днів, і чимало страждали від перебоїв з мобільним зв’язком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Знищений енергооб’єкт Луцька показали депутатам Європарламенту. ФОТО

Відтак, в кожному мікрорайоні Луцька та прилеглих населених пунктах створити інформаційні центри на базі комунальних закладів. Це мають бути приміщення з укриттям та доступом для людей з малозахищених категорій населення.

Ці центри повинні мати запас води, дизельні\бензинові генератори, універсальні мобільні зарядні станції, павербанки, за можливості станції Starlink, а також запас харчів з довгим терміном зберігання та ковдри.

«У випадку надзвичайної ситуації мешканці нашої громади повинні знати і розуміти, що вони можуть звернутись в ці центри за консультацією чи отримати необхідну допомогу та інформацію: де можна набрати води, які магазини працюють, коли відновиться зв’язок чи світло і так далі».

Тож він закликав міського голову дати доручення про створення мережі таких центрів.  

До слова, лучани вимагають графіки відключення світла та просять відновити колонки для набору води.

Нагадаємо, що на Волині ворог завдав ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури одразу в кількох містах. А деякі об'єкти навіть повторно. Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, на Волині без світла – більше 100 000 абонентів. Згодом Ігор Поліщук повідомив, що об'єкт енергетики, по якому було влучання ворожих ракет, фактично знищений і наразі його відновлення неможливе

Також журналісти зібрали кілька практичних порад, які допоможуть легше здолати кризовий період.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *