Справа Коломойського: суд продовжив строк досудового розслідування

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Справа Коломойського: суд продовжив строк досудового розслідування
image
Назар Тарадюк / 23.02.2024 / 0 Коментарів

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського Шевченківський районний суд Києва продовжив строк досудового розслідування.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання суду, - пише УНІАН.

На засіданні розглядалося клопотання детектива Бюро економічної безпеки від 15 лютого про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження №72023000410000034 (за підозрою Коломойського та екскерівника столичної філії "Приватбанку" Сергія Волкова).

Під час засідання прокурор нагадав, що 2 березня закінчується строк досудового розслідування у справі. Проте, вони не встигають завершити досудове розслідування в такий термін, оскільки необхідно здійснити ще ряд слідчих та інших процесуальних дій.

Зокрема, пояснив він, необхідно завершити проведення комплексної інженерно-технічної експертизи, судово-економічної експертизи та допитати ряд свідків. Прокурор попросив про продовження строку досудового розслідування до 2 вересня включно.

Адвокат Коломойського Олег Пушкар висловив думку, що не зрозуміло, як вирахували саме такий термін, про який просить обвинувачення, і розкритикував клопотання прокурора. Принагідно він також заявив, що "сторона обвинувачення приховує показання" деяких свідків. Крім того, адвокат висловив думку, що сторона обвинувачення "не надає жодних підтверджень того, що комусь спричинена матеріальна шкода".

Пушкар оголосив, що сторона захисту просить в повному обсязі відмовити у задоволенні клопотання. Крім того, інший адвокат Коломойського Ігор Барсученко висловив думку, що часу, який лишився до 2 березня, цілком достатньо для ухвалення стороною обвинувачення свого кінцевого рішення.

Так, суддя оголосила своє рішення, згідно з яким строк досудового розслідування у справі продовжено на три місяці - до 2 червня.

У коментарі журналістам після засідання Пушкар зазначив, що це рішення судді - "і нашим, і вашим".

"Вона ухвалила "соломонове рішення": наче як і задовольнила клопотання, але не на шість місяців, а на три продовжила строк досудового розслідування", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно Коломойського.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

Йому загрожує до 12 років ув'язнення.  

Відомо, що Апеляційний суд залишив в силі запобіжний захід у вигляді перебування під вартою та застави у 3,8 млрд гривень бізнесмену Ігорю Коломойському.

Також відомо, що детективи відмовляються залучати консула Ізраїлю. Варто зауважити, що 24 жовтня Коломойського лишили під вартою. Опісля Шевченківський райсуд Києва продовжив тримання Коломойського під вартою до грудня.

28 листопада стало відомо, що Коломойський більше не бенефіціар у британській нафтогазовій компанії.

Коломойський зустрів 2024 рік у СІЗО.

Окрім цього, інформують, що бізнесмен виграв апеляцію щодо арешту його майна.

Зауважимо, Коломойський звертається до Європейського суду з прав людини.

Верховний суд розгляне скарги в справі олігарха Ігоря Коломойського.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *