В Поліщука знову вимагають ліквідувати муніципальну варту

  • Головна
  • НОВИНИ
  • В Поліщука знову вимагають ліквідувати муніципальну варту
image
Оля Коновалова / 25.08.2022 / 0 Коментарів

В Луцького міського голови Ігоря Поліщука вимагають ліквідувати департамент муніципальної варти та розслідувати діяльність структурита її очільниці Юлії Сиротинської за весь період існування.

Відповідне звернення опублікували на платформі єдиних петицій. Вочевидь, підставою для цього стали скандали за участю інспекторів муніципальної варти, які мали місце зовсім нещодавно. Так, на вул. Привокзальній муніципали конфіскували у бабусі відра з фруктами та ягодами, а коли літня жінка намагалась забрати крам, зав'язалась шарпанина. Через кілька днів історія повторилась вже на вул. Ковельській.

Автор петиції Валентин Мамосюк зазначає, що "зважаючи на скандальну протиправну діяльність структури департаменту та численні скарги громадян, доцільно ліквідувати дану організацію як не потрібну лучанам".

Текст петиції подаємо повністю:

"Метою створення Департаменту було виконання повноважень місцевого самоврядування щодо забезпечення на території міста законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади. Такі функції покладено на національну поліцію. Місту не потрібна "приватна армія", яка обходиться міському бюджету в мільйони гривень.

Муніципальна варта показала, що виконує замовлення групи депутатів і абсолютно не виконує своїх прямих функцій. На Департамент постійно купуються різні предмети по завищеній ціні (камери GoPro, велосипеди, одяг та взуття).

Незаконні паркування "елітних" авто муніципали не бачать, натомість карають власників дешевих авто. Новенький позашляховик, куплений за гроші бюджету міста здійснює безнаказані поїздки на озеро Світязь. Завдяки існуванню дублюючої структури поліція міста взагалі усунулася від виконання своїх обов'язків — наведення порядку у місті.

Вимагаємо:
1. Ліквідувати департамент муніципальної варти.
2. Створити тимчасову комісію Луцької міської Ради чи будь-який інший орган (у межах компетенції міської ради) по розслідуванню та ревізії фінансової діяльності Департаменту муніципальної варти та особисто пані Сиротинської. До комісії включити депутатів Яручика, Запотоцького, Вусенко, які доказали, що не беруть участь в "договорняках", представників громадськості та журналістів. Про роботу комісії звітувати на сайті міської ради та в пресі.
3. Звернутися до правоохоронних органів та ДФС з проханням провести перевірку діяльності Департаменту за весь період і проаналізувати витрачання коштів.
4. Звернутися до правоохоронних органів області з проханням дати правову оцінку діяльності Департаменту та його керівниці по знесенню торгових точок на центральному ринку та взагалі дати пояснення законності існування такої "кишенькової поліції"!"
, - йдеться у зверненні.

Зауважимо, що у липні минулого року петицію з такою ж вимогою вже реєстрували, вона набрала достатню кількість голосів та була скерована на розгляд до міської ради.

Тоді у відповіді лучанам чітко дали зрозуміти – ліквідовувати мунварту ніхто не буде.

«Вказані в петиції твердження, що департамент не виконує своїх прямих функцій - безпідставні та недоведені. Жодних порушень працівниками департаменту чи невиконання посадових обов’язків зафіксовано не було, підстав ліквідувати департамент муніципальної варти, як виконавчий орган міської ради, немає», - йдеться в офіційній відповіді Луцької міської ради.

Читайте також:

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *