Коломойському продовжили тримання під вартою

image
Назар Тарадюк / 28.02.2024 / 0 Коментарів

Для бізнесмена Ігоря Коломойського суд продовжив тримання під вартою до 25 квітня.

Про це повідомив адвокат Коломойського Ігор Лисак у коментарі Суспільному.

Водночас Коломойському зменшили розмір застави до 2,4 мільярда гривень (було 3,8 млрд гривень). Утім бізнесмен заявив, що не вноситиме заставу. Також адвокати просили про негайне медичне обстеження для бізнесмена.

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно Коломойського.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

Йому загрожує до 12 років ув'язнення.  

Відомо, що Апеляційний суд залишив в силі запобіжний захід у вигляді перебування під вартою та застави у 3,8 млрд гривень бізнесмену Ігорю Коломойському.

Також відомо, що детективи відмовляються залучати консула Ізраїлю. Варто зауважити, що 24 жовтня Коломойського лишили під вартою. Опісля Шевченківський райсуд Києва продовжив тримання Коломойського під вартою до грудня.

28 листопада стало відомо, що Коломойський більше не бенефіціар у британській нафтогазовій компанії.

Коломойський зустрів 2024 рік у СІЗО.

Окрім цього, інформують, що бізнесмен виграв апеляцію щодо арешту його майна.

Зауважимо, Коломойський звертався до Європейського суду з прав людини.

Верховний суд розгляне скарги в справі олігарха Ігоря Коломойського.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *